Brenneslesuppe – Minestra d’ortica di Simona
I juni måned kommer brenneslen; ung, fersk og fin. Det er da det passer å lage suppe av den.
Ingredienser:
3-500 gr Brennesle, øverste del/toppskuddene
1 medium løk, hakket
Kraft eller buljong
10-12 tørkede traktkantareller (eller annen sopp)
Salt
Pepper
Legg den tørkede soppen i bløtt i varmt vann i ca 15-20 minutter.
Kok opp vann og salt i en kjele, ha i all brenneslen, og la den putre til den er blitt myk. Sil av.
Ha olje og hakket løk i en kasserolle over medium sterk varme, og la løken bli myk og gjennomsiktig. Legg deretter i den avsilte brenneslen og kantarellene, sammen med kraft eller 1-2 buljongterninger.
La det hele småkoke i ca 20 minutter. Bruk stavmikser og purér suppen til konsistensen blir slik du ønsker. Servér med brød eller brødstenger.
Ps. Foruten at brennesle er god til suppe har den også medisinske egenskaper som å være rensende og betennelsesdempende. Hevdes å være bra mht prostata-problemer, samt at det skal være et afrodisiakum. Så det så!
Stikkord:
Brennesle, Brenneslesuppe, buljong, Kraft, løk, Pepper, salt, sopp, traktkantarell
Del med andre:
2 kommentarer
Til noen som vet… kan man kjøpe brennesle i butikken? eller er det bare slik at vi går ut i skog og mark og «plukker» dem som sopp?
Godt spørsmål – Superkokken henter brennesle i skogen. Har ikke sett det i butikk, men har – for å være helt ærlig, aldri sett etter det der. Si gjerne fra om du skulle komme over det hos en eller annen kjøpmann. Lykke til og beste hilsen
Legg til en kommentar