Brød i leirgryte

Dette brødet ble til ved litt fjerne forhold. Deigen ble laget, men i løpet av kvelden ble den avglemt…. Ja, det går an. Derfor ble den satt i boden – som er litt kjøligere og havnet ikke i ovnen før etter 23 timer, istedet for som planlagt etter en kort heving på 1,5 timer.

Ingredienser:
1 pakke tørrgjær
1 l vann
2 dl samalt rug
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl havregyn
1,7 l hvetemel
1 ts salt
2 ss olje

Bland gjæren ut i litt av vannet. Tilsett olje. Bland mel og frø, tilsett vekselsvis denne blandingen og resten av vannet. Dette blir en løs blanding. Deigen ble som sagt hevet i 23 timer.

Steking av brød i leirgryte:
Sørg for at leirgryten blir lagt i vann i 10-15 minutter. Varm leirgryten i ovnen. Husk den settes inn i kald ovn. La den stå i 30 minutter etter at ovnen har nådd en temperatur på 250 grader. Deretter helles deigen over i gryten og lokket legges på. Jeg hadde på litt rosmaring og salt før jeg la på lokket.

La stå på 250 grader i 30 minutter. Fjern lokket og reduser temperaturen til 220 grader. Dette er en bløt deig, så jeg måtte la den få steke uten lokk i ca 30 minutter. Deretter reduserte jeg temperaturen ytterligere – ca 160 grader og lot brødet steke uten lokk i ca 45 minutter. Min erfaring er også at jeg burde ha delt deigen i to – og da hadde ordinær steketid på 45 minutter vært tilsktrekkelig.


Stikkord:
, , , , ,


Del med andre:

5 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar