Blomkålsuppe på en-to-tre
Dårlig tid eller god tid, denne suppen er så god og så lett å lage, at du kan ha den som en rett for seg selv, eller en smakfull forrett til en større middag.
Ingredienser:
1 Blomkålhode
Kraft eller 1l vann og buljong
Salt og hvit pepper etter smak
1 strøken ts Gurkemeje
2-3 vårløk (valgfritt)
Noen gresskarfrø
Er du i kjempetidsnød, er dette egentlig alt du trenger, (i tillegg til salt og pepper):
Ta bort dekkbladene av blomkålen, skjær bort det nederste av stammen og del den i fire eller seks eller bryt den i buketter – som du deretter har i kokende kraft eller vann.
Dersom du ønsker kan du ha i to-tre vårløk – de setter en fin smak.
La det hele koke til det er mørt. Ta frem stavmikseren, og purér suppen. Dersom du ønsker – kan du la det bli biter av blomkålen, eller du kan ta ut noen små buketter av blomkålen før du purérer den, og så legge dem tilbake igjen.
Sjekk salt og pepper. Ha i gurkemeje og la suppen koke noen minutter. Dersom du kun ønsker å ha den rene blomkålsmaken, eller har hastverk, kan du unnlate vårløk og gurkemeje.
Ønsker å lage en fin forrett av supen, strø noen gresskarfrø (hvis du har det) over etter at suppen er skjenket opp.
Stikkord:
Blomkål, buljong, gresskarfrø, Gurkemeje, hvit pepper, Kraft, salt, vårløk
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar