Aioli

Aioli

Aioli er en klassiker som man får servert i hele middelhavsområdet, og som nå også er utbredt i Norge.

Aioli, som av noen også kalles Provence-smør, kan beskrives som en hvitløksmajones.

Den lages tradisjonelt sett av hvitløk, olivenolje og egg. I denne oppskriften bruker vi også Dijon-sennep.

Ingredienser (blir ca. 250ml aioli)

3 hvitløksfedd
1/8 ts salt
2 store eggeplommer
1 ss nypresset sitronsaft
1 ts Dijon sennep
170 ml rapsolje
60 ml extra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

Bruk en morter til å mose sammen hvitløk og salt til en masse.

Visp deretter sammen hvitløksmassen, eggeplommer, sitronsaft og sennep.

Mens du fortsetter å vispe, blander du langsomt inn raps- og oliven-oljen til sausen begynner å tykne.

Aiolien kan brukes umiddelbart eller lagres i en beholder i kjøleskaper i opptil en uke. Den er ofte bedre på smak dagen etter at den er laget.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar