Wienersnitzel
Klassisk Wienersnitzel – sprø på yttersiden – saftig og smakfull på innsiden
Ingredienser:
Kjøttskiver av kalv
Sitron
Kapers
Ansjos (valgfritt)
Mel
Brødrasp
Egg, pisket
Smør
Salt
Pepper
Fremgangsmåte:
Skjær skivene i ca 1 cm tykkelse og bank dem flate. Gni dem inn med litt salt og pepper.
Superkokken skjærer skiver av kalvestek, og trimmer bort hinner og sener. Egentlig skal man bruke ytrefilet. Siden kalvekjøtt er vanskeoig å få tak i her til lands kan du selvfølgelig også bruke skiver av svinefilet. Det er ingen dum idé da svinekjøttet er mye lysere på fargen og i så måte minner mer om kalvekjøttet man får nedover i europa. Her hjemme er det atskillig mørkere i fargen og tenderer mer mot å være okse enn kalv.
OK – varm opp smør i pannen på medium varme. Vend skivene i mel, rist litt av dem – vend dem i egg og deretter i brødrasp slik at de blir godt dekket.
Legg dem umiddelbart i pannen og stek dem gyldne på begge sider. Snitzel skal være tynn så det tar bare 1-2 minutter å steke dem.
Snitzel kan serveres med poteter, erter, eller andre grønnsaker etter ønske. Tradisjonelt medfølger det garniyr som sitron, ansjos og kapers.
Klem litt sitron over de varme snitzlene – og nyt med et godt øl – en lagervariant skulle passe bra – eller et glass halvtørr hvitvin.
Stikkord:
ansjos, brødrasp, Egg, kalvekjøtt, kapers, mel, Pepper, salt, sitron, smor, svinefilet
Del med andre:
5 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar