Tomatsuppe
Denne suppen lager du fortere enn fra en pose.
Det er egentlig unødvendig å nevne, men Superkokken gjør det likevel: den smaker selvsagt mye bedre enn posesuppe! Et tips er at tomater som har blitt overmodne, er velegnet til suppe og kan brukes istedet for hermetiske tomater. Det andre tipset er å alltid ha noen bokser med hermetiske tomater i skapet.
Ha 2 ss smør i en kasserolle, sett på medium varme – la det smelte og tilsett
2 ss mel slik at du får en jevning. Tilsett en boks med
hermetiske tomater. Hakk opp tomatene med en sleiv eller lignende. La det koke til tomatene blir møre og slappe. Tilsett eventuelt
en buljongterning.
Bruk stavmikseren og purér suppen til den er glatt og jevn. Tilsett noen
basilikumblader eller tørket basilikum (evt timian) etter smak. Smak til med salt og (hvit) pepper.
Og dett var dett!
Stikkord:
bsilikum, buljongterning, hvit pepper, mel, salt, Smør, tomater
Del med andre:
2 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar