Tomatsuppe

Denne suppen lager du fortere enn fra en pose.

Det er egentlig unødvendig å nevne, men Superkokken gjør det likevel: den smaker selvsagt mye bedre enn posesuppe! Et tips er at tomater som har blitt overmodne, er velegnet til suppe og kan brukes istedet for hermetiske tomater. Det andre tipset er å alltid ha noen bokser med hermetiske tomater i skapet.

Ha 2 ss smør i en kasserolle, sett på medium varme – la det smelte og tilsett
2 ss mel slik at du får en jevning. Tilsett en boks med
hermetiske tomater. Hakk opp tomatene med en sleiv eller lignende. La det koke til tomatene blir møre og slappe. Tilsett eventuelt
en buljongterning.
Bruk stavmikseren og purér suppen til den er glatt og jevn. Tilsett noen
basilikumblader eller tørket basilikum (evt timian) etter smak. Smak til med salt og (hvit) pepper.

Og dett var dett!


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

1 Suzanne { 24.12.11, Kl: 22:47 }

Jevne med mel eller med maizena, hva blir forskjellen syns du? Jeg jevner som regel med maizena til slutt for å spare tid å unngå risikoen for klumper. Men smaker det bedre med mel?

2 Superkokken { 31.12.11, Kl: 19:27 }

Smaksmessig har det kanskje ikke så mye å si. Maizenna tilsettes helt mot slutten, og trenger kun et kort oppkok før det tykner. Mel tilsettes som regel først i en smør og meljevning som deretter spes med kraft. Den må koke noen minutter for å koke ut melsmaken. Et alternativ er å la melet surre i smøret et par minutter på svak varme (slik at den ikke blir brun) før kraft tilsettes. Da kokes også melsmaken ut. En fordel med maizenna er at man kan tilsette en spiseskje i litt vann – blande det godt – og tilsette det mot slutten for å tykne f.eks wokretter. Dersom man har god tid og vil tykne en saus eller kraft kan man redusere den (koke den inn) slik at den jevnes av seg selv, og smaken konsentreres. Håper dette var til litt hjelp :-)

Hilsen Superkokken.

Legg til en kommentar