Syltet sopp
Forvellet sopp, kokt sammen med løk og urter klar til dyst.
Ingredienser:
6-7oo g sopp
3 ss salt
3,5 dl hvitvinseddik
3 dl vann
2 ts sukker
1 liten rød løk, i skiver
2 hvitløkfedd i tynne skiver
2 ts hel pepper
2 kvaster estragon
Laurbærblad
Rens soppen. Ha salt i en kjele med vann og en halv dl eddik og kok opp. Tilsett sopp og la det koke i 4-5 minutter. Eddik i kokevannet gir en fastere konsistens på soppene.
Hell vannet av soppen og la det avkjøle seg.
Hell vann og eddik i en kjele. Rør inn sukker og tilsett løk, hvitløk, pepper, estragon og laurbærblad.
La det syde i 5 minutter. Sett det til avkjøling, og rør deretter inn den kokte soppen.
Sil av vannet, og sett til side.
Fyll rene, tørre glass med sopp-blandingen inntil det er nesten fullt. Hell deretter på væsken slik at det dekker all soppen. Hell litt olivenolje på toppen. Sett på lokk og la det stå minst 3 uker før bruk.
Stikkord:
estragon, hel pepper, hvitløkfedd, hvitvinseddik, laurbærblad, rød løk, salt, sopp, sukker, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar