Sviskekake

Sviskekake

Dette er en god gammeldags sviskekake med en bunn av kokos, ett lag med svisker, ett med gul krem og det hele toppes med krem.

Anbefales på det varmeste!

Ingredienser

4 eggehviter
2 kopper sukker
2 kopper kokosmasse
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Gul krem:
4 eggeplommer
150 gr sukker
1.5 dl fløte
3 ts. hvetemel
50 gr smør

Slik gjør du det

Pisk eggehviter og sukker stivt. Rør deretter inn kokosmasse, hvetemel og bakepulver.

En kakeform, 26cm, smøres godt, bruk gjerne bakepapir i bunnen og smør den også.

Dette stekes ved 160 grader i ca 1 time.

En pakke stenfrie svisker kokes i litt vann i ca 1 time, til de er myke. Rør litt av og til. Deretter avkjøl.

Dette smøres på kaken, når den er blitt kald.

Deretter må du lage den gule kremen. Dette gjøres ved at du blander eggeplommer, sukker, fløte, hvetemel og smør i en gryte og varmer blandingen til den tykner.

Den gule kremen avkjøles og smøres deretter på kaken, oppå sviskene.

Før kaken serveres piskes 1/3l kremfløte med litt sukker. Dekk kaken med denne kremen.

Et stykke sviskekake

Kaken kan lages og deretter fryses, men vent med å ta på kremen til du skal servere kaken.

Lykke til!


Stikkord:
, , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar