Surmelkskake

Surmelkskake høres kanskje ikke så spennende ut, men den smaker fantastisk!

Vi lager selve kaken, som i seg selv er fantastisk, men du kan også velge å dekke den med sjokoladeglasur, smørkremglasur eller lingende.

Ingredienser

12dl surmelk
8dl sukker
14dl hvetemel
2dl smelta margarin
1 1/4ss kanel
4ts natron

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, sukker og kanel.

Bland natron i surmelken, og hell det oppi det tørre.

Til slutt blander du inn den smelta margarinen.

Rør det godt sammen og hell røra i en godt smørt langpanne.

Stek kaken i ca 25 minutter på 180 grader. Bruk en liten pinne eller lignende til å stikke i kaken, for å se om den er ferdig. Henger det ingenting igjen, er den ferdig!

Ta kaken ut og avkjøl gjerne på en rist. Del opp i passende biter.

Kaken kan serveres nystekt eller du kan velge å vente til den er avkjølt for deretter å fryse den ned til en senere anledning.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar