Surmelkskake
Surmelkskake høres kanskje ikke så spennende ut, men den smaker fantastisk!
Vi lager selve kaken, som i seg selv er fantastisk, men du kan også velge å dekke den med sjokoladeglasur, smørkremglasur eller lingende.
Ingredienser
12dl surmelk
8dl sukker
14dl hvetemel
2dl smelta margarin
1 1/4ss kanel
4ts natron
Fremgangsmåte
Bland hvetemel, sukker og kanel.
Bland natron i surmelken, og hell det oppi det tørre.
Til slutt blander du inn den smelta margarinen.
Rør det godt sammen og hell røra i en godt smørt langpanne.
Stek kaken i ca 25 minutter på 180 grader. Bruk en liten pinne eller lignende til å stikke i kaken, for å se om den er ferdig. Henger det ingenting igjen, er den ferdig!
Ta kaken ut og avkjøl gjerne på en rist. Del opp i passende biter.
Kaken kan serveres nystekt eller du kan velge å vente til den er avkjølt for deretter å fryse den ned til en senere anledning.
Stikkord:
hvetemel, kake, kanel, langpanne, margarin, natron, sjokoladeglasur, smørkremglasur, sukker, surmelk, surmelkskake
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar