Surdeigsbrød med meskekorn

Sprøtt og saftig!

Her bruker jeg om igjen noen av godsakene fra ølbryggingen. Som kjent gir korn fra bygg godt i øl. Kornet som du har brukt i mesking kastes ikke – bruk det til brødbaking og annen matlaging. Det gir utrolig god aroma og saftig brød.

Ingredienser:

200 g surdeig
200 g hvetemel – gjerne Manitoba
200 g vann
Ca 550 g mel
2-3 dl helkorn fra bygg eller annet meskekorn
3 dl vann
15-20 g salt – helst uraffinert

Fremgangsmåte:

Elt sammen like deler av surdeig, hvetemel og vann. La blandingen stå lunt til den begynner å gjære – det tar ca 2 timer. Tilsett korn og la det få stå og godgjøre seg et kvarters tid. Tilsett resten av ingrediensene.

Jeg elter ca 8-10 minutter før deigen settes til heving et par timer. Slå ned deigen, la den få hvile 15-20 minutter før du bretter den sammen til et par fine brød. Brødene skal heve lunt en time før de settes i ovnen.

Snitt brødene på toppen like før du setter dem i ovnen og la de få steke på ca 220 grader i 45-60 minutter. Avkjøles på rist.

Nytes i langsomme munnfuller!


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar