Biff og bearnaise
Biff med bearnaise – mer enn greit og godt! En saus med historikk tilbake til begynnelsen av 1800-tallet.
Onsdag, 24 August 2011 3 Kommentarer
Superkokkens sitronkake med karve
Denne kaken digger Superkokken og vennene hennes. Kaken smaker like godt varm eller kald, med eller uten krem. Deilig med et glass dessertvin eller søt musserende vin, til kaffe og te. Den kan spises alene eller sammen med gode venner. Alle muligheters kake, med andre ord.
150 gr usaltet smør
200 gr sukker
2 egg
250 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl helmelk
3 ss finhakket sitronskall
2 ss karvefrø
Sukker og smør røres hvitt. Rør inn eggeplommene – en om gangen. Hvetemel, bakepulver, sitronskall og karvefrø blandes og røres inn vekselsvis med melken. Litt om gangen.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i røren med nennsom hånd. Røren helles over i en avlang brødform som er kledd med bakepapir.
Stekes i ovn på 180 grader i ca 1 time og 15 minutter. Test med bakepinne – hvis ikke røren sitter fast på pinnen, ja da er kaken ferdig.
La kaken få avkjøle i formen 5-10 minutter før du tar den ut av formen og lar den få avkjøle seg på rist.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer