Spaghetti alla Strombolana
Her gir hvitløk, oliven, kapers, chili og salte ansjos sammen en litt annerledes, men utrolig spennende og smakssterk spaghetti! Opprinnelig fra Stromboli ved Sicilia, der rosmarinhekkene er 1,5 m høye, og kapersen vokser seg store som druer. Vær litt nøye på hvilken ansjos du bruker. Den skal nemlig være – sì ….. italiano. Mer om det nedenfor [LES VIDERE… →]
Torsdag, 9 Juni 2011 2 Kommentarer
Lammelår med mandelsaus
Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.
Onsdag, 25 Mai 2011 1 Kommentar
Pastasalat med pesto
Pastasalat med pesto er fort gjort og smaker godt med ferskt brød og et glass vin. Denne pastasalaten kan godt overnatte i kjøleskapet og nytes dagen etter den er laget. Pastasalat kan være et godt matpakkealternativ, den passer også godt på koldtbord og som en liten kveldssnack.
1 lite glass pesto
Basilikum
1 rødløk
3-4 tomater
En håndfull oliven (de med sten er saftigst og smaker best)
450 gr pasta – bruk penne eller lignende
Olivenolje + salt
Fremgangsmåte:
Kok pastaen og skyll den i kaldt vann. Tilsett pesto. Rør forsiktig.
Finhakk løk. Tomater kuttes i passelige biter. Basilikumen rives – skjærer du den, blir den fort brun i snittflaten.
Bland det hele. Pynt med oliven og hell en skvett god olivenolje over. Strø over en klype salt.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Tomatsuppe
Mandag, 23 Mai 2011 2 Kommentarer
Superkokkens Chillisalat
Superkokken syns chilli er undervurdert. Chilli varmer og er en skikkelig smaksforsterker. Prøv denne spennende salaten hvor dressingen består av sweet chilli saus og yoghurt – nydelig alene eller som tilbehør.
Til 4 porsjoner:
Salat:
1 agurk
3 tomater
½-1 løk
1 lite salathode
1 liten persillekvast eller 1 ss oregano
150 gr gul ost eller 150 gr fetaost
Dressing:
2 dl tykk yoghurt
1 dl sweet chilli saus
½ ts sukker
Yoghurt, chillisaus og sukker blandes. Skrell agurken, skjær den i terninger. Tomater kuttes i terninger og løken finhakkes. Osten deles i små terninger. Grønnsakene blandes forsiktig med dressingen.
Salaten kan nytes alene eller sammen med en kjøttrett.
Enjoy!
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Fetaost-salat
Fetaostsalat, eller Gresk salat kan serveres med eller uten gresk musikk.
Spiser du salaten utenom sommersesongen, anbefaler Superkokken at du senker skuldrene og gir deg tid til å tenke på sommer, sol og late dager.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Bruschetta (uttales på italiensk: brosketta)
Er du bare litt sulten på noe godt, eller ikke vet hva du skal servere til forrett – eller ønsker noe å tygge på når du drikker et glass hvitvin på balkongen, eller sitter foran peisen med et glass rødvin; lag noen bruschetta og skjær dem opp i små håndterbare stykker.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 23 Mai 2011 2 Kommentarer