Boeuf Bourguignon – oksekjøtt i rødvin
En berømt fransk klassiker som kan lages på flere forskjellige måter. Julia Child gjorde den berømt – nå kan også du lage den. Hun laget den i ovnen. Superkokken lager den oppå.
Fredag, 22 Juli 2011 Ingen Kommentarer
Ferske hjemmelagde engelske Bangers
Pølser til frokost? Her er pølsene de spiser i Storbritannia. Disse er gode til andre tider av døgnet også!
Torsdag, 21 Juli 2011 Ingen Kommentarer
Blomkål og broccolisuppe
Kombinasjonen blomkål og broccoli er fin for å lage suppe. Kan serveres kald eller varm – og kanskje det aller beste – den er så kjapp og enkel å lage!
Torsdag, 7 Juli 2011 3 Kommentarer
Oksehale-gryte
En svunnen tid har innhentet Superkokken. Oksehaler er fantastisk smakfulle og møre. Med en kraftig rødvin til er dette rene gourmet-måltidet. Heldigvis er oksehaler å finne i stadig flere matbutikker
Onsdag, 29 Juni 2011 3 Kommentarer
Grillet indrefilet av svin
Grillet indrefilet, fantastisk smakfullt, mørt og saftig. Her gjelder det å ta tiden til hjelp med omsorgsfull marinering, være vaktsom ved grillen, og lage tilbehør som matcher – både i farge og smak.
Fredag, 17 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Ostepai
Pai kan være redningen når du ikke vet hva du skal lage, eller når du har glemt å planlegge middagen. Her er oppskrift på en pai uten kjøtt eller fisk, men pai kan smaksettes som du ønsker. Har du kjøttrester, kan disse puttes i paien. Det samme gjelder for grønnsaker. Paprika, purreløk og broccoli passer veldig godt i pai. Alt som har sterke farger og smaker god passer i pai.
Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann. Samle deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Putt paien i ovn på 200 grader. Stek i ca 10 minutter.
Fyll:
250 gr revet ost
2 løk
timian
salt og pepper
4 egg
3 dl melk
Dekk paibunnen med løk som er stekt gylden. Bland egg, melk og krydder – hell dette over i paien. Dryss over osten. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter – eller til eggeblandingen er stiv.
Paien serveres varm eller kald. Smaker godt med frisk salat.
Torsdag, 2 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Lammelår med mandelsaus
Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.
Onsdag, 25 Mai 2011 1 Kommentar
Bondeomelett
Heter det Bondeomelett fordi bonden alltid hadde de viktigste ingrediensene til denne retten; poteter og egg? For Superkokken er Bondeomelett redningen når han har potetrester, egg, litt løk, noen skinkerester – og liten tid til å lage mat.
Onsdag, 25 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Pinnekjøtt med stappe
Pinnekjøtt er rustikk og ekte mat.
Noen spiser pinnekjøtt kun en gang i året, og nyter det. Andre spiser pinnekjøtt så ofte de kan i den korte høst- og vintersesongen. Også har vi sikkert en venn eller et familiemedlem som vi har den samme diskusjonen med år etter år, røkt eller urøkt …..
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Gulrøtter med timian
Gulrøtter er en av ingrediensene Superkokken alltid har i huset! Gulrøtter er sødt på smak og gir en fin fargekombinasjon som tilbehør til hovedretter. Gulrøtter laget på denne måten er raskt gjort. Dessuten gir det en forandring til den nokså vanlige måte å servere kokte gulrøtter på.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer