Engelske scones


Sier du ordet «scones» iler Superkokken avgårde og lager te, finner frem melk, ost og syltetøy. Engelske scones lokker frem det beste te-servicet og minner deg på at du har kanskje noen flotte duker i en skuff – en eller annen plass. Engelske scones passer også ypperlig til en god bok.

Ingredienser til ca 10-12 stk:
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
½ dl sukker
1 ss finhakket appelsinskall
75 g romtemperert smør
1 dl rosiner
1,5 dl helmelk

Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt, sukker og appelsinskall. Smuldre smøret i blandingen. Tilsett rosiner. Til slutt har du i melken. Deigen samles, men eltes ikke.

Kjevle ut deigen til en 2 cm tykk leiv. Bruk et glass eller en kopp på ca 6-7 cm i diameter til å stikke ut med. Sett scones på bakepapir.

Stekes på 250 grader, midt i ovnen i 10 minutter.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 1 av 11