Spaghetti al ragù
Slow Sunday Food gir hurtig MandagsMiddag!
Ta deg tid til å lage rikelig med ragù så lønnes du med en skikkelig smakfull og kortlaget middag dagen derpå. Denne kjøttsausen skal småputre i 31/2 – 4 timer og tro meg, det er bl.a. den lange koketiden som gjør smaken. Dette er slow food!
[LES VIDERE… →]
Mandag, 5 November 2012 Ingen Kommentarer
Eplekake med crunch og grapparosiner
Jeg anbefaler å ha et lite glass med grapparosiner på lur i kjøleskapet, plutselig en dag får du bruk for det. Eplekaken kan lages med eller uten grapparosiner, men har du noen rosiner som har ligget i grappa, rom eller cognac, gir det kaken en ekstra piff.
[LES VIDERE… →]
Fredag, 2 November 2012 1 Kommentar
Blomkålgrateng med bacon
Blomkålgrateng lager du med eller uten bacon – det spørs bare hva du skal bruke den til. Som rett på egenhånd tilsetter du litt bacon, som tilbehør til kjøtt lager du den uten bacon.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 29 Oktober 2012 Ingen Kommentarer
Lever alla Veneziana
Dette er en klassisk italiensk oppskrift – Fegato alla Veneziana – som faktisk ligner mye på en norsk oppskrift. Lever er både sunt og vanvittig godt – synd at det sjelden er å se på middagsbordet – heldigvis er det nå på moten igjen. Retten er både enkelt og raskt å lage. Du steker faktisk leveren like fort som du leser denne oppskriften!
[LES VIDERE… →]
Fredag, 26 Oktober 2012 Ingen Kommentarer
Lammekoteletter med sitron, rosmarin og poteter
Lammesesongen er i full gang! Ovnsstekte koteletter med urter og sitron.
[LES VIDERE… →]
Søndag, 21 Oktober 2012 Ingen Kommentarer
Eplekake
Denne eplekaken blir saftig og god. Du kan lage den med eller uten valmuefrø – begge deler smaker like godt.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 15 Oktober 2012 Ingen Kommentarer
Epleboller
Epler er høstens gull og kan brukes til det meste. Her er oppskrift på saftig hvetebakst med epler, mandler og litt kanel.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 10 Oktober 2012 2 Kommentarer
Asparges med Hollandaise
Hjemmelaget Hollandaise er greit å lage og tusen ganger bedre enn den du kjøper i butikken. Asparges er så ukomplisert, at det gjør seg nesten selv. Begge deler trenger bare litt ro og tid på kjøkkenet.
[LES VIDERE… →]
Fredag, 5 Oktober 2012 Ingen Kommentarer
Eplekake opp-ned
Eplesesong er en god unnskyldning til å lage en eplekake. Denne oppskriften gir en deilig og saftig kake – som ikke varer i dagesvis.
[LES VIDERE… →]
Fredag, 21 September 2012 Ingen Kommentarer
Fluffy bondeomelett
Omelett er ”man-tager-hva-man-haver” og denne gangen ble det potet, løk og sopp – fordi det var sesong for både sopp og løk. Neste gang erstatter jeg kanskje soppen med skinke eller bacon.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 19 September 2012 Ingen Kommentarer