Beurre Blanc – fiskesaus
Beurre Blanc – saus til fisk. Den er kjapp og enkel å lage, og må lages like før du skal servere. Opprinnelig en standard saus til gjedde og sild. Prøv den til andre typer fisk også.
Tirsdag, 9 August 2011 Ingen Kommentarer
Pannestekt kylling med sitron
Italienske retter er ofte raske og ukompliserte å lage, og fremheves av noen få smaktilsetninger – som imidlertid passer helt perfekt. Her: Kylling, sitron og rosmarin. Er det én kyllingrett – så er det denne.
Onsdag, 3 August 2011 Ingen Kommentarer
Gratinert blomkål
Gratinert blomkål er deilig tilbehør til grillmat og egentlig til alle typer kjøtt; kokt eller stekt, og balanserer spekekjøtt ypperlig. Gratinert blomkål kan også serveres som egen rett, med eller uten baconbiter i.
Torsdag, 28 Juli 2011 Ingen Kommentarer
Kalve-schnitzel m/Marsala
En ny variant av kalve-schnitzel. Denne gang med Marsala – hetvin fra Marsala, Sicilia. [LES VIDERE… →]
Søndag, 24 Juli 2011 Ingen Kommentarer
Sjokoladekake som Heidi lager’n
Dette er sjokoladekake som kan lages når du egentlig ikke har tid til å lage sjokoladekake. Og det var det jeg gjorde forrige dagen; tok meg noen minutter til å blade tørt, sette til væske, røre rundt og sette i ovnen. Vi var bare noen få stykker som skulle ha litt kake etter middagen, så jeg delte oppskriften på to og erstattet glassuren med fyll av hjemmelaget kirsebærsaus og et lite melisdryss på toppen. Ingen sak, alltid vellykket!
Torsdag, 14 Juli 2011 Ingen Kommentarer
Bruschetta m/ansjos og parmesan
Bruschetta kan lages på mange måter. Her er en variant med ansjos og parmesan som settes i ovnen. Enkel som forrett, fingermat, småsnacks, picnic kanskje. Smaksbombe.
Onsdag, 6 Juli 2011 Ingen Kommentarer
Risotto
Kan du lage én type – kan du lage dem alle! Lag risotto slik de gjør det i Italia. Her med Steinsopp.
Torsdag, 30 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Orecchiette med broccoli
Broccoli, ansjos og hviløk er fantastisk sammen, og er en klassisk kombinasjon med Orecchiette. Pastaen har sitt navn etter øre = ore, da den har form som små ører. Opprinnelig stammer den fra Puglia i Sør-Italia. Om smakfullhet og eleganse kan kobles med enkelhet, er det denne pastaretten.
Tirsdag, 28 Juni 2011 3 Kommentarer
Rabarbrakake
Denne paien tar litt tid, men har du tiden til rådighet, kan vi garantere deilig resultat. Superkokkens gane påstår at dette er en av de aller beste paideiger. Fyllet som består av både rabarbra, egg, rømme og mandler – er ubeskrivelig. Derfor – har du tid, kan vi anbefale at du iallefall en gang i løpet av den korte rabarbrasesongen lager denne himmelske smaksbomben.
Onsdag, 22 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Grillet indrefilet av svin
Grillet indrefilet, fantastisk smakfullt, mørt og saftig. Her gjelder det å ta tiden til hjelp med omsorgsfull marinering, være vaktsom ved grillen, og lage tilbehør som matcher – både i farge og smak.
Fredag, 17 Juni 2011 Ingen Kommentarer