Leif Mannerströms reker


Svenske Mannerström er en guru når det gjelder fisk og skalldyr!
Superkokken går aldri forbi hans resturanter. Likevel, her kommer en av hans retter som kan lages enkelt og vellykket hjemme.

1 kg reker/scampi – kokt eller rå
4 ss olivenolje
2 hele hvitløk, som utgjør ca 15-20 hvitløksbåter
1 chili
en bunt bladpersille
salt og pepper

Gjør såher:
Gi hvitløk og chili (uten frø) en kort steking i varm olje. Tilsett reker/scampi. Disse stekes kort og raskt. Det er enklere med rå skalldyr for da forteller rekene selv når de er ferdige – de blir rød istedet for grå.

Ha på salt, pepper og finhakket bladpersille.

Serveres med en gang. Husk sitron og godt brød.

Torsdag, 2 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Sitronpai



Sitronpai smaker godt etter et kraftig måltid. Sitronpai kan spises hele året – sommer som vinter. Denne oppskriften er lett å lage.
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 2 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Fiskefilet med squash


Fisk er god hverdagsmat fordi det er så raskt å lage og det er lett mat å spise. Superkokken påstår at fisk er bra for kroppen og toppen. Mulig det, men så lenge det smaker fortreffelig, er jeg fornøyd. I denne oppskriften kan du variere fiskeslag alt etter hva du liker best.  Kunne du tenke deg å prøve ovnsstekt uerfilet?

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Jordskokker


Jordskokken har med sin svakt søtlige nøttesmak blitt en populær grønnsak også her i landet. Et godt tips til tilberedning er at du legger den i en skål med vann og skrubber den i stedet for å skrelle den knudrete roten. Den blir fort brun, så tilsett litt sitron i vannet slik at du unngår det. Jodskokker smaker god som råkost sammen med litt god eddik.

Verdens beste chips:
Skjær jordskokkene i løvtynne skiver og friter dem. Ha på salt og vips så har du verdens beste chips!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

SuperSei og rotmos i form


For den som elsker fisk, er sei uerstattelig. Superkokken påstår at sei går det ikke ann å bli lei av. Sei smaker og den lar seg kombinere med de aller fleste grønnsaker og urter. Den er lett å steke og like lett å koke. I motsetning til f.eks. torsk, kan sei spises hele året – inkludert sommermånedene.

Til 4 porsjoner:
500 gr seifilet
Saften av en halv sitron
1 liten løk
1 dl brødrasp
2 ts finhakket sitronskall
1 hvitløksfedd
2-3 ss finhakket persille
Salt og pepper
30 g smør

Smør en ildfast form og legg i sei. Hell sitronsaft over. Finhakket løk blandes med brødrasp, sitronskall, hvitløk og persille. Smak til med pepper og salt. Dekk fisken med denne blandingen. Smøret deles i tynne skiver og legges på toppen.

Stek fisken nederst i ovnen på 200 grader.

Og dette trenger du til rotmos:
5 poteter
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
1 dl melk
1 ss smør
Salt og pepper

Skrell og kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre. Mos / purrer dem sammen med melk og smør til du får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Server og nyt!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 3 av 3123