Muffins med epler fra Truls sin hage


Har du venner med eplehage, kan de bli ganske mange varianter av eplekaker, eplesyltetøy, eplekompott og så bortetter. Her kommer oppskrift på muffins med epler;

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 24 September 2011   Ingen Kommentarer

Eplekake med epler opp og ned, eller noe i den duren


Dette er en skikkelig gammel familieoppskrift. Jeg ga tante Arnhild et ekstra glass portvin og vips så var den hemmelige oppskriften min. Før i tiden, i Nord-Norge, var epler en sydfrukt som ikke var lett tilgjengelig.  Følgelig var eplekake luksus – spesielt denne med hele 4 egg og masse smør. Godt at Superkokken har en favoritt-tante som er en hund etter portvin.
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 22 September 2011   Ingen Kommentarer

Paolo’s kake med skogsbær


Paolo, vår bakermester fra Morbio Superiore, Ticino, lager denne kaken nå når det bugner av bær og frukt. Når gjestene får satt tennene i denne – da er du skogsbærkakens konge, …. eller dronning.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 7 September 2011   4 Kommentarer

Kinesisk dampet sitronkylling


Har du en wok-panne og en dampkoker av bambus kan du lage denne retten. Det er faktisk enkelt, veldig smakfullt – og ikke minst en sunn måte å tilberede på.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 31 August 2011   Ingen Kommentarer

Helgens drink – Gin møter sitron


Først i rekken av helgens drink er «Gin møter sitron». Her går vi et steg videre i forhold til den tradisjonelle Gin Tonic. Dette er en frisk drink som passer året rundt.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 26 August 2011   Ingen Kommentarer

Krabbe og hummer



Hva er mer sommer enn selvfanget kokt krabbe! Hvordan koke og hvilket tilbehør? Les mer:

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 13 August 2011   Ingen Kommentarer

Pannestekt kylling med sitron


Italienske retter er ofte raske og ukompliserte å lage, og fremheves av noen få smaktilsetninger – som imidlertid passer helt perfekt. Her: Kylling, sitron og rosmarin. Er det én kyllingrett – så er det denne.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 3 August 2011   Ingen Kommentarer

Kalveskiver med tunfisksaus – ‘Vitello tonnato’


En fantastisk lett og smakfull forrett, eller hovedrett – alt ettersom. Passer perfekt som sommermat, på en buffét, eller ta frem som en snack. Den tar litt tid å lage – men det er det verdt! [LES VIDERE… →]

Mandag, 20 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Grillet indrefilet av svin


Grillet indrefilet, fantastisk smakfullt, mørt og saftig. Her gjelder det å ta tiden til hjelp med omsorgsfull marinering, være vaktsom ved grillen, og lage tilbehør som matcher – både i farge og smak.

[LES VIDERE… →]

Fredag, 17 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Fruktsalat – Macedonia di frutta


 

Hva er vel mer sommer enn nylaget fruktsalat….? Her er en italiensk vri, der du står fritt om å ha i litt brennevin. Navnet Macedonia, ..riktig, stammer fra Makedonia, landet som er kjent for å bestå av mange ulike folkegrupper. I vår ‘Macedonia’ er det et variert utvalg og god blanding av frukt i ulike fasonger, farger, smak og konsistens som sammen gjør den helt fantastisk.

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 4 Juni 2011   1 Kommentar

Side 2 av 3123