Rundt hvetebrød
Dette er et brød til sjeldne anledninger, ikke fordi det er vanskelig å bake, men fordi det kun inneholder finmel og sirup.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 13 Februar 2013 1 Kommentar
Grovbrød med krydderurter
Dette er et smaksrikt brød med kummen og anis.
[LES VIDERE… →]
Tirsdag, 18 Desember 2012 Ingen Kommentarer
Daddel- og valnøttkake
Denne kaken ganske søt og ganske mektig – og nokså deilig på kalde dager. Restene fra julens godsaker – som dadler og valnøtter, går rett og slett i kakedeigen.
[LES VIDERE… →]
Tirsdag, 24 Januar 2012 Ingen Kommentarer
Karamellkaker
Disse småkakene er utrolig gode og passer perfekt som en av «sortene» du kan lage til jul. Noen kaller disse også kolakaker (som de også heter på svensk).
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 15 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Jule-havregryn-godis
Dette syns jeg er en hit av noen julekaker! Enkelt og raskt å lage. Rett og slett en deilig kombinasjon; både godt og (ganske) sundt!
[LES VIDERE… →]
Tirsdag, 6 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Mørlefser á la Paula
Ingen baker lefser som svigermor, men det er lov å prøve seg. Her er oppskriften for den som tar utfordringen.
Tirsdag, 2 August 2011 2 Kommentarer
Kanelboller
Duften av nybakte boller med kanel er deilig. Sett døra på gløtt, lag en porsjon kanelboller og imponer familie og naboer med hjemmebakst når de minst venter det.
Oppskrift til 40-45 boller :
50 gr gjær
175 g smør
5 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1 dl sirup eller sukker
1 egg
ca 15 dl hvetemel
Smelt smør og tilsett melk – la det bli lunkent. Smuldre gjæren i en bolle, hell over melk- og smørblandingen. Tilsett salt, sirup/sukker og egg. Elt inn mel. Når deigen er smidig og slipper bollen, dekker du til bollen og setter den til heving i ca 1/2 time.
Når deigen er feridg hevet deler du den i to og kjevler ut hver del. Lag et rektangel på ca 60 x 20 cm. Dekk leiven med smør og dryss over sukker og kanel. Rull leivene sammen og skjær dem i ca 3 cm store deler. Putt hver bit i en muffinsform med snittflaten opp. La bitene etterheve i ca 1/2 time.
Om du ønsker en glattere overflate, pensler du bollene med et sammenvispet egg. På toppen kan du pynte med litt perlesukker eller mandelflak.
Stekes på varmluft i 200-225 grader, midt i ovnen. Etter 7-8 minutter skal bollene være ferdige. La dem få avkjøle på en luftig rist.
Onsdag, 25 Mai 2011 Ingen Kommentarer