Hønsefrikassé


Sprengt høns – kokt med rotgrønnsaker og servert med rotstappe og dillsaus av kokekraft.
En gammel norsk tradisjon vekket til live igjen: Saftig, mørt og smakfullt. Superkokkens alternativ til jul- og nyttårsfeiringens dans rundt kalkunen.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 12 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Ossobuco – skiver av kalv i tomat og grønnsaker


Opprinnelig fra Milano, Ossobuco betyr rett oversatt ‘ben med hull’. Langsom koking betyr; ingen kniv nødvendig her. Smaksrik og kraftig festmat som nesten gjør seg selv. Som skapt til følge med en Barbera! Jule- og nyttårsmat? Absolutt!

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 10 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Oksehale i Schlemmertopf


En anledning til å by på en av våre «glemte» kulinariske gleder. Denne gang tillaget sakte i en leirgryte sammen med grønnsaker. Sjyen kommer av seg selv…..

[LES VIDERE… →]

Torsdag, 8 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Lapskaus


Lapskaus med røkt og fersk svineknoke, sopp og grønnsaker

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 11 Oktober 2011   Ingen Kommentarer

Fritert fjellørret i grønnsak vinaigre


Dette er en klassisk oppskrift på bondekost fra Italia ‘Pesce in Carpione’. Ulike typer småfisk brukes; sardiner, ørret samt en som heter Alborelle. [LES VIDERE… →]

Mandag, 8 August 2011   Ingen Kommentarer

Boeuf Bourguignon – oksekjøtt i rødvin


En berømt fransk klassiker som kan lages på flere forskjellige måter. Julia Child gjorde den berømt – nå kan også du lage den. Hun laget den i ovnen. Superkokken lager den oppå.

[LES VIDERE… →]

Fredag, 22 Juli 2011   Ingen Kommentarer

Oksehale-gryte


En svunnen tid har innhentet Superkokken. Oksehaler er fantastisk smakfulle og møre. Med en kraftig rødvin til er dette rene gourmet-måltidet. Heldigvis  er oksehaler å finne i stadig flere matbutikker :-)

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 29 Juni 2011   3 Kommentarer

Lammelår med mandelsaus


Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   1 Kommentar

Side 1 av 11