SuperSei og rotmos i form


For den som elsker fisk, er sei uerstattelig. Superkokken påstår at sei går det ikke ann å bli lei av. Sei smaker og den lar seg kombinere med de aller fleste grønnsaker og urter. Den er lett å steke og like lett å koke. I motsetning til f.eks. torsk, kan sei spises hele året – inkludert sommermånedene.

Til 4 porsjoner:
500 gr seifilet
Saften av en halv sitron
1 liten løk
1 dl brødrasp
2 ts finhakket sitronskall
1 hvitløksfedd
2-3 ss finhakket persille
Salt og pepper
30 g smør

Smør en ildfast form og legg i sei. Hell sitronsaft over. Finhakket løk blandes med brødrasp, sitronskall, hvitløk og persille. Smak til med pepper og salt. Dekk fisken med denne blandingen. Smøret deles i tynne skiver og legges på toppen.

Stek fisken nederst i ovnen på 200 grader.

Og dette trenger du til rotmos:
5 poteter
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
1 dl melk
1 ss smør
Salt og pepper

Skrell og kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre. Mos / purrer dem sammen med melk og smør til du får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Server og nyt!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Omelettrullader med rogn og røykelaks


 

Omelett servert med laks og rogn er vanskelig å takke nei til!
Den smaker godt og ser delikat ut for øyet. I likhet med mange av de andre av Superkokkens småretter, er denne oppskriften fin som matpakke-mat. Når du først er igang med å lage omeletten, hvorfor ikke lage to – så er du ferdig med lunsjen(e) til neste dag.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Eggesalat


Denne salaten er  perfekt fyll til baguetter, pålegg til rugbrød og som den lille ekstra-matpakken. Eggesalaten kan også serveres med en frisk salat og utgjør også da et godt lite måltid.

Bruker du den som forrett, kan du fylle litt av salaten i en halv avocado – så er du tidsriktig retro og rett tilbake til 80-tallet.

3 hardkokte egg
1,5 dl cremé fraiche eller tykk yoghurt
2 dl kyllingkjøtt
1/2 dl erter
Karry, salt og pepper

Finhakk de hardkokte eggene og bland dem sammen med laks og agurk. Tilsett krydder før du blander det hele med yoghurt eller cremé fraiche.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Bacalao


Bacalao er torsk .
Historen forteller at klippfisken stammer fra Newfoundland og kom hit til landet via nederlenderen Jappe Ippe, engang på slutten av 1600-tallet. Salting eller tørking av fisk hadde utgangspunkt i behovet for å konservere maten, men hvorfor noen startet med å gjøre begge deler på en gang, altså både salte og tørke – det sier historien ingenting om.

Superkokkens teori er at det simpelthen gir ekstra god smak å både tørke og salte fisken! Ettersom vi har fortsatt med denne behandlingen av fisken, selv om det ikke lenger er behov for det – antar jeg at smak har vært avgjørende for at vi fortsatt bruker denne gamle måten å behandle råvaren på. Til tross for at teknologien gjør det mulig å konservere på en lett og mindre ressurskrevende måte, holder vi på tradisjonene og lager bacalao på gamlemåten.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   1 Kommentar

Frø-Knekkebrød


Blir du lei av å spise brød, hvorfor ikke lage denne lette varianten av knekkebrød som en avveksling?
Dette er sunne saker (og superbra om du velger økologiske ingredienser), godt og gir masssssse energi  😉
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   1 Kommentar

Engelske scones


Sier du ordet «scones» iler Superkokken avgårde og lager te, finner frem melk, ost og syltetøy. Engelske scones lokker frem det beste te-servicet og minner deg på at du har kanskje noen flotte duker i en skuff – en eller annen plass. Engelske scones passer også ypperlig til en god bok.

Ingredienser til ca 10-12 stk:
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
½ dl sukker
1 ss finhakket appelsinskall
75 g romtemperert smør
1 dl rosiner
1,5 dl helmelk

Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt, sukker og appelsinskall. Smuldre smøret i blandingen. Tilsett rosiner. Til slutt har du i melken. Deigen samles, men eltes ikke.

Kjevle ut deigen til en 2 cm tykk leiv. Bruk et glass eller en kopp på ca 6-7 cm i diameter til å stikke ut med. Sett scones på bakepapir.

Stekes på 250 grader, midt i ovnen i 10 minutter.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Bruschetta (uttales på italiensk: brosketta)



Er du bare litt sulten på noe godt, eller ikke vet hva du skal servere til forrett – eller ønsker noe å tygge på når du drikker et glass hvitvin på balkongen, eller sitter foran peisen med et glass rødvin; lag noen bruschetta og skjær dem opp i små håndterbare stykker.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   2 Kommentarer

Superkokkens pannekake


Alt har en ende, men pølsa har to – pannekaka har ingen, men er likevel god

5 dl melk

3 egg

3 dl hvetemel eller samalt hvete

1 ts salt

Pisk alt sammen, tilsett ett egg om gangen.

Mens røren får stå i 10 minutter , finner du frem stekepanne, smør, øse og stekespade.

Husk at du må ha smør i pannen for hver gang du steker en ny pannekake.

Pannekakene er best varme og kan serveres med sukker, blåbær eller ost.

Supergodt!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 22 av 22« Første...10...1819202122