Kalve-schnitzel m/Sitronsaus


‘Scaloppine al limone’ er en klassiker i Italia – både hjemme og på restauranter. En frisk og annerledes måte å servere kalv på – en sikker vinner! [LES VIDERE… →]

Fredag, 3 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Italienske kjeks – Biscotti



Biscotti er nydelige italienske kjeks som Superkokken og alle andre lager så lett og raskt. Her gir vi deg en oppskrift med mandler og pistasjenøtter. På bildet ser du at vi har puttet inn rosiner også. Det var fordi vi hadde så lite pistasjenøtter – men det stoppet ikke Superkokken fra å gå igang med sin spesialversjon av Biscotti.
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 2 Juni 2011   1 Kommentar

Leif Mannerströms reker


Svenske Mannerström er en guru når det gjelder fisk og skalldyr!
Superkokken går aldri forbi hans resturanter. Likevel, her kommer en av hans retter som kan lages enkelt og vellykket hjemme.

1 kg reker/scampi – kokt eller rå
4 ss olivenolje
2 hele hvitløk, som utgjør ca 15-20 hvitløksbåter
1 chili
en bunt bladpersille
salt og pepper

Gjør såher:
Gi hvitløk og chili (uten frø) en kort steking i varm olje. Tilsett reker/scampi. Disse stekes kort og raskt. Det er enklere med rå skalldyr for da forteller rekene selv når de er ferdige – de blir rød istedet for grå.

Ha på salt, pepper og finhakket bladpersille.

Serveres med en gang. Husk sitron og godt brød.

Torsdag, 2 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Ostepai


Pai kan være redningen når du ikke vet hva du skal lage, eller når du har glemt å planlegge middagen. Her er oppskrift på en pai uten kjøtt eller fisk, men pai kan smaksettes som du ønsker.  Har du kjøttrester, kan disse puttes i paien. Det samme gjelder for grønnsaker. Paprika, purreløk og broccoli passer veldig godt i pai. Alt som har sterke farger og smaker god passer i pai.

Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann. Samle deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Putt paien i ovn på 200 grader. Stek i ca 10 minutter.

Fyll:
250 gr revet ost
2 løk
timian
salt og pepper
4 egg
3 dl melk

Dekk paibunnen med løk som er stekt gylden. Bland egg, melk og krydder – hell dette over i paien. Dryss over osten. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter – eller til eggeblandingen er stiv.

Paien serveres varm eller kald. Smaker godt med frisk salat.

Torsdag, 2 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Potetmos


Alle barn og voksnes favoritt. Hva er det man ikke kan spise potetmos til? Eller potatíssmos som svenskene sier.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 31 Mai 2011   2 Kommentarer

Kalve-schnitzel m/Tomatsaus


 

Er du så heldig å være i besittelse av en kalveschnitzel, eller scaloppine som det heter på italiensk, kan du lage ‘Scaloppine di vitello alla pizzaiola’. En klassisk rett i Italia – som smaker helt vidunderlig. Snart er du på barrikadene og forlanger: Mer kalvekjøtt i Norge!

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 31 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Spaghetti med olje og hvitløk


Verdens raskeste spaghetti-rett. Du lager sausen, mens pastavannet koker. Dette er hurtigmat!

[LES VIDERE… →]

Mandag, 30 Mai 2011   6 Kommentarer

Lammelår med mandelsaus


Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   1 Kommentar

Fint rugbrød


Her får du oppskrift på et godt brød, godt til salt pålegg såvel som til søtt pålegg. Hjembakt brød er realt fordi du vet hva det inneholder. Det er mettende og det smaker godt hver dag. Oppskriften gir to brød, og du kan godt putte det ene i fryseren om du vil spare det til senere. Forresten; bakedag er fint å kombinere med typiske hjemmekvelder.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Fiskefilet med squash


Fisk er god hverdagsmat fordi det er så raskt å lage og det er lett mat å spise. Superkokken påstår at fisk er bra for kroppen og toppen. Mulig det, men så lenge det smaker fortreffelig, er jeg fornøyd. I denne oppskriften kan du variere fiskeslag alt etter hva du liker best.  Kunne du tenke deg å prøve ovnsstekt uerfilet?

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 20 av 22« Første...10...1819202122