Nyttårspølser – Cotechino
Nyttårspølser ‘Cotechino’ som tradisjonelt serveres med linser rundt nyttårstider i Sveits og Italia. Enkle å lage – grovmalt svinekjøtt puttes i servelat-skinn og sydes i ca 1 time.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 28 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Hjemmelaget buljong
Grønnsakbuljong. Ypperlig til pastasauser, risotto – og andre retter der man normalt bruker kraft eller buljongterninger.
Tirsdag, 27 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Potet- og purreløksuppe
Vichyssoise som den heter på fransk er en enkel og smaksrik forrett som tradisjonelt spises kald, men kan gjerne spises varm eller lun.
Mandag, 26 Desember 2011 1 Kommentar
Hjemmelaget sennep
Smaksett din egen sennep. Enklere enn du tror. Utsøkt til f.eks. kjøttpålegg, sylte og rull på grovt rugbrød. Ypperlig å gi bort som gave.
[LES VIDERE… →]
Fredag, 23 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Gratinert Chevre med salat
Enkel og smaksrik varm fransk forrett som aldri går av moten. Her i Sissels versjon…..
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 21 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Sylterull
Urnorske juletradisjoner som er verd å ta vare på. Ingen Superkokk-jul uten hjemmelaget sylterull. Sylterull (til høyre på bildet) er lett å lage og smaker vidunderlig som pålegg på grovt brød med sennep og rødbeter. Virkelig noe å ha på frokost- og lunchbordet til jul.
Onsdag, 14 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Hønsefrikassé
Sprengt høns – kokt med rotgrønnsaker og servert med rotstappe og dillsaus av kokekraft.
En gammel norsk tradisjon vekket til live igjen: Saftig, mørt og smakfullt. Superkokkens alternativ til jul- og nyttårsfeiringens dans rundt kalkunen.
Mandag, 12 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Ossobuco – skiver av kalv i tomat og grønnsaker
Opprinnelig fra Milano, Ossobuco betyr rett oversatt ‘ben med hull’. Langsom koking betyr; ingen kniv nødvendig her. Smaksrik og kraftig festmat som nesten gjør seg selv. Som skapt til følge med en Barbera! Jule- og nyttårsmat? Absolutt!
Lørdag, 10 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Jeris glutenfrie maisbrød
Denne oppskriften er fra vår venn Jeri Denniston’s blog www.myway2health.com i Arizona, og her er hva hun skriver;
«Every family has a favorite recipe for turkey or sides, and ours is no different. One of our favorites is firebird stuffing, which is cornbread based with chiles and cranberries.
The big difference now though, is that I have to prepare it gluten-free. After some searching and trial and error, I have developed the stuffing into a gluten-free Firebird Cornbread instead of stuffing.
So if you’re looking for a really good gluten-free cornbread recipe, try this!»
Onsdag, 7 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Pasta med blåmuggost
En utrolig rask måte (5 minutter tok det) å lage denne pasta-retten. Superkokken prøvde denne gang med en smørbar variant av blåmuggost til erstatning for Gorgonzola. Det ble velsmakende!
Mandag, 5 Desember 2011 Ingen Kommentarer