Nyttårspølser – Cotechino


Nyttårspølser ‘Cotechino’ som tradisjonelt serveres med linser rundt nyttårstider i Sveits og Italia. Enkle å lage – grovmalt svinekjøtt puttes i servelat-skinn og sydes i ca 1 time.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 28 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Hjemmelaget buljong


Grønnsakbuljong. Ypperlig til pastasauser, risotto – og andre retter der man normalt bruker kraft eller buljongterninger.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 27 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Potet- og purreløksuppe


Vichyssoise som den heter på fransk er en enkel og smaksrik forrett som tradisjonelt spises kald, men kan gjerne spises varm eller lun.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 26 Desember 2011   1 Kommentar

Hjemmelaget sennep


Smaksett din egen sennep. Enklere enn du tror. Utsøkt til f.eks. kjøttpålegg, sylte og rull på grovt rugbrød. Ypperlig å gi bort som gave.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 23 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Gratinert Chevre med salat


Enkel og smaksrik varm fransk forrett som aldri går av moten. Her i Sissels versjon…..
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 21 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Sylterull


Urnorske juletradisjoner som er verd å ta vare på. Ingen Superkokk-jul uten hjemmelaget sylterull. Sylterull (til høyre på bildet) er lett å lage og smaker vidunderlig som pålegg på grovt brød med sennep og rødbeter. Virkelig noe å ha på frokost- og lunchbordet til jul.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 14 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Hønsefrikassé


Sprengt høns – kokt med rotgrønnsaker og servert med rotstappe og dillsaus av kokekraft.
En gammel norsk tradisjon vekket til live igjen: Saftig, mørt og smakfullt. Superkokkens alternativ til jul- og nyttårsfeiringens dans rundt kalkunen.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 12 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Ossobuco – skiver av kalv i tomat og grønnsaker


Opprinnelig fra Milano, Ossobuco betyr rett oversatt ‘ben med hull’. Langsom koking betyr; ingen kniv nødvendig her. Smaksrik og kraftig festmat som nesten gjør seg selv. Som skapt til følge med en Barbera! Jule- og nyttårsmat? Absolutt!

[LES VIDERE… →]

Lørdag, 10 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Jeris glutenfrie maisbrød


Denne oppskriften er fra vår venn Jeri Denniston’s blog www.myway2health.com i Arizona, og her er hva hun skriver;

«Every family has a favorite recipe for turkey or sides, and ours is no different. One of our favorites is firebird stuffing, which is cornbread based with chiles and cranberries.

The big difference now though, is that I have to prepare it gluten-free. After some searching and trial and error, I have developed the stuffing into a gluten-free Firebird Cornbread instead of stuffing.

So if you’re looking for a really good gluten-free cornbread recipe, try this!»

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 7 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Pasta med blåmuggost


En utrolig rask måte (5 minutter tok det) å lage denne pasta-retten. Superkokken prøvde denne gang med en smørbar variant av blåmuggost til erstatning for Gorgonzola. Det ble velsmakende!

[LES VIDERE… →]

Mandag, 5 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Side 10 av 22« Første...89101112...20...Siste »