Sennepsdressing nr. 2


 


For å heve salaten fra ok til veldig god – bruk dressing. Det er så lite som skal til for å få en god dressing, og jeg tenker at det er mye sannhet i «det enkle er ofte det beste».

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 24 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Kyllinglår med ost


Kylling er favorittmat til store, små og de som ønsker et lett måltid foretrekker også kylling på tallerkenen. Prøv denne retten som inneholder tomater, solsikkekjerner, hvitløk og ost. Det hele bakes i ovn og er en lettlaget lunsj eller middag som tar liten tid å lage.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Pinnekjøtt med stappe


Pinnekjøtt er rustikk og ekte mat.

Noen spiser pinnekjøtt kun en gang i året, og nyter det. Andre spiser pinnekjøtt så ofte de kan i den korte høst- og vintersesongen. Også har vi sikkert en venn eller et familiemedlem som vi har den samme diskusjonen med år etter år, røkt eller urøkt …..

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Potetsalat med oljedressing


Potet kan lages på så mange måter.  Er du lei av kokte poteter (med persille), prøv denne! Dressingen gir potetene en ny smak med sin syrlighet og friskhet. Og forresten; du kan like godt servere dem kalde som varme.

Alt du trenger er:
25 små nypoteter eller halvparten så mange om potetene er store
200 gr bønner
15 soltørkede tomater

Poteter og bønner kokes og deles i passe store biter. Bland disse sammen med soltørkede tomater (som også er delt i mindre biter). Hell over dressingen.

Dressing:
2 dl olivenolje blandes med
½ dl edikk – Balsamiko- eller rødvinseddik og
½ ts dijonsennep og
½ ts sukker og ½ peper

Smaker fortreffelig til grillmat, både kjøtt og fisk!  Smakelig måltid.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Fetaost-salat


Fetaostsalat, eller Gresk salat kan serveres med eller uten gresk musikk.
Spiser du salaten utenom sommersesongen, anbefaler Superkokken at du senker skuldrene og gir deg tid til å tenke på sommer, sol og late dager.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

SuperSei og rotmos i form


For den som elsker fisk, er sei uerstattelig. Superkokken påstår at sei går det ikke ann å bli lei av. Sei smaker og den lar seg kombinere med de aller fleste grønnsaker og urter. Den er lett å steke og like lett å koke. I motsetning til f.eks. torsk, kan sei spises hele året – inkludert sommermånedene.

Til 4 porsjoner:
500 gr seifilet
Saften av en halv sitron
1 liten løk
1 dl brødrasp
2 ts finhakket sitronskall
1 hvitløksfedd
2-3 ss finhakket persille
Salt og pepper
30 g smør

Smør en ildfast form og legg i sei. Hell sitronsaft over. Finhakket løk blandes med brødrasp, sitronskall, hvitløk og persille. Smak til med pepper og salt. Dekk fisken med denne blandingen. Smøret deles i tynne skiver og legges på toppen.

Stek fisken nederst i ovnen på 200 grader.

Og dette trenger du til rotmos:
5 poteter
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
1 dl melk
1 ss smør
Salt og pepper

Skrell og kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre. Mos / purrer dem sammen med melk og smør til du får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Server og nyt!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Omelettrullader med rogn og røykelaks


 

Omelett servert med laks og rogn er vanskelig å takke nei til!
Den smaker godt og ser delikat ut for øyet. I likhet med mange av de andre av Superkokkens småretter, er denne oppskriften fin som matpakke-mat. Når du først er igang med å lage omeletten, hvorfor ikke lage to – så er du ferdig med lunsjen(e) til neste dag.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Eggesalat


Denne salaten er  perfekt fyll til baguetter, pålegg til rugbrød og som den lille ekstra-matpakken. Eggesalaten kan også serveres med en frisk salat og utgjør også da et godt lite måltid.

Bruker du den som forrett, kan du fylle litt av salaten i en halv avocado – så er du tidsriktig retro og rett tilbake til 80-tallet.

3 hardkokte egg
1,5 dl cremé fraiche eller tykk yoghurt
2 dl kyllingkjøtt
1/2 dl erter
Karry, salt og pepper

Finhakk de hardkokte eggene og bland dem sammen med laks og agurk. Tilsett krydder før du blander det hele med yoghurt eller cremé fraiche.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Bacalao


Bacalao er torsk .
Historen forteller at klippfisken stammer fra Newfoundland og kom hit til landet via nederlenderen Jappe Ippe, engang på slutten av 1600-tallet. Salting eller tørking av fisk hadde utgangspunkt i behovet for å konservere maten, men hvorfor noen startet med å gjøre begge deler på en gang, altså både salte og tørke – det sier historien ingenting om.

Superkokkens teori er at det simpelthen gir ekstra god smak å både tørke og salte fisken! Ettersom vi har fortsatt med denne behandlingen av fisken, selv om det ikke lenger er behov for det – antar jeg at smak har vært avgjørende for at vi fortsatt bruker denne gamle måten å behandle råvaren på. Til tross for at teknologien gjør det mulig å konservere på en lett og mindre ressurskrevende måte, holder vi på tradisjonene og lager bacalao på gamlemåten.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   1 Kommentar

Spaghetti carbonara


Carbonara er en spennende rett som passer både for små og store. Vi velger å lage vår Carbonara ut i fra den genuine måten å lage denne romerske retten på.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 18 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 14 av 14« Første...1011121314