Ostepai


Pai kan være redningen når du ikke vet hva du skal lage, eller når du har glemt å planlegge middagen. Her er oppskrift på en pai uten kjøtt eller fisk, men pai kan smaksettes som du ønsker.  Har du kjøttrester, kan disse puttes i paien. Det samme gjelder for grønnsaker. Paprika, purreløk og broccoli passer veldig godt i pai. Alt som har sterke farger og smaker god passer i pai.

Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann. Samle deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Putt paien i ovn på 200 grader. Stek i ca 10 minutter.

Fyll:
250 gr revet ost
2 løk
timian
salt og pepper
4 egg
3 dl melk

Dekk paibunnen med løk som er stekt gylden. Bland egg, melk og krydder – hell dette over i paien. Dryss over osten. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter – eller til eggeblandingen er stiv.

Paien serveres varm eller kald. Smaker godt med frisk salat.

Torsdag, 2 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Kalve-schnitzel m/Tomatsaus


 

Er du så heldig å være i besittelse av en kalveschnitzel, eller scaloppine som det heter på italiensk, kan du lage ‘Scaloppine di vitello alla pizzaiola’. En klassisk rett i Italia – som smaker helt vidunderlig. Snart er du på barrikadene og forlanger: Mer kalvekjøtt i Norge!

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 31 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Lammelår med mandelsaus


Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   1 Kommentar

Superkokkens Løvbiffgryte


Gryter gir varme i kroppen og lykke i toppen!
Er det mange rundt bordet, kan oppskriften dobles. Blir det mat til overs, kan Superkokken forsikre deg om at gryten blir like god – om ikke  bedre, når den varmes opp for andre gang. Hjemme hos oss er det ofte gryter på kok søndag slik at vi har mandagens middag klar på 1-2-3.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Tomatsuppe


Denne suppen lager du fortere enn fra en pose.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   2 Kommentarer

Side 7 av 7« Første...34567