Evens fiskeburger



Even har levd alle sine år ved havet – han KAN fisk. I hans fiskeburgere er det ikke mye mel og skit. Her en spennende 2-fisk-variant [LES VIDERE… →]

Tirsdag, 6 September 2011   2 Kommentarer

Laks i ovn med fennikel


Fennikel og laks er en perfekt kombinasjon!
Laks i ovn er raskt å lage, godt å spise. Du får tipset med det samme: fjern ben fra laksefileten på forhånd!  Jeg vet – det skal ikke være ben i filet, men sjekk for sikkerhets skyld. Stryk fingrene over laksefileten i forskjellige retninger og lokalisér eventuelle småbein, og napp dem ut, alle som en.

For 4 – 5 porsjoner:
En laksefilet med skinn
3 fennikler
Raps- eller olivenolje
Salt og pepper

Trim roten av fenniklene og ta bort det som er brunt og svart. Plukk av kvastene og legg til side. Skjær bort det som er misfarget og trevlete på toppskuddene. Sett roten ned på skjærfjølen og skjær fennikelen på langs nedover i ca 5mm tykke skiver.

Sett ovnen på 175 grader.

Olje dryppes over fileten og fordeles jevnt over. Hakk opp fennikelkvastene og fordel over laksefiletene. Strø på salt og pepper. Smør en ovnskuff eller stor ildfast form med olje, legg i laksefiletene med skinnsiden ned. Legg fennikelskivene i formen der det er plass. Blir det trangbodd nede i formen kan resten av fennikelskivene stekes i panne med olje. Stek lakseformen i ca 30 minutter.

Dette er utrolig smaksrikt, lett og sunt, og nå har du altså funnet partneren til fennikelen.

Superkokkens kommentarer til småbein i fisk: Det enkleste er å bruke en tang. Lokalisér beinet, sett tangen ned, kjenn at du får tak i det – og trekk det ut. Redskapet, som også kalles ”laksetang” – kjøpte jeg hos Clas Ohlson for en billig penge….

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 1 av 11