Shortbread – Skotske kjeks
Shortbread er en klassisk Skotsk kjeks som består av kun tre ingredienser og er lett å lage. Ingrediensene er smør, sukker og hvetemel.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 28 November 2011 1 Kommentar
Mest lest på Superkokken.no i Oktober
Bedre sent enn aldri… Her er en oversikt over de fem mest leste oppskriftene på Superkokken.no i Oktober.
Mandag, 7 November 2011 Ingen Kommentarer
Brun og rød og hvit dessert fra Sør-Afrika
Denne desserten kommer fra Sør-Afrika. Den er lekende lett å lage og passer like godt som avslutning på et fiskemåltid eller etter en kjøttmiddag.
Oppskrift til 4
2 dl fløte
1 boks hermetisert melk
1 stor mango
3 ts cognac
24 Mariakjeks
Fløten vispes, deretter blandes 1 boks hermetisert melk i fløten og begge deler vispes sammen til en luftig konsistens.
Mangoen deles i to og fruktkjøttet presses gjennom en sil og sammen med cognac vendes begge deler forsiktig inn i fløte- og melkeblandingen.
Smuldre kjeksen. Fordel moussen og kjeksen lagvis i gjennomsiktige dessertglass/former. Du starter og slutter av med moussen.
Glassene settes til avkjøling i fryseboksen i 2 timer. Tas ut 20 minutter før servering. Pynt med pent oppskårne jordbær på toppen av ”Brun og Rød og Hvit desserten”.
Mandag, 23 Mai 2011 3 Kommentarer