Frokostrundstykker


Helgefrokost med nybakte rundstykker er ikke å forakte. Er du en syv-sover er det bare å sette deigen til kaldheving i kjøleskapet kvelden før – da slipper du unna med bare siste delen av bakeprosessen på morningen.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 23 Januar 2013   3 Kommentarer

Havregrøt med stikkelsbærsyltetøy


Frokost er nok ikke bare egg og bacon. På en vanlig dag er en vanlig frokost en vanlig havregrøt. Så trøster jeg meg med at det er både godt, raskt å lage – pluss at det kan varieres.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 29 August 2012   2 Kommentarer

Langbakt brød


Dette er brød med lang hevetid og det passer fint når du ikke kan henge over ovnen hele tiden. Lag deig en dag – la den få stå i fred og neste dag heller du den i former og steker brødene.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 1 Februar 2012   Ingen Kommentarer

Landbrød


Dette er dagens brød. Deigen inneholder ikke fett, men havregryn gjør det saftig – samtidig som skorpen blir sprø og seig. Jeg baker dette brødet når vi skal ha et ekstra godt brød til suppen, salaten eller til en stor lunsj – ettersom det smaker best den dagen det er bakt. Brødet kan smaksettes med urter eller valnøtter.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 2 Januar 2012   Ingen Kommentarer

Peanøttkjeks


Ikke prøvd peanøttkjeks før? Disse smaker helt fortreffelig og kan anbefales dersom du ønsker å lage en ekstra sort til jul!
[LES VIDERE… →]

Lørdag, 17 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Karamellkaker


Disse småkakene er utrolig gode og passer perfekt som en av «sortene» du kan lage til jul. Noen kaller disse også kolakaker (som de også heter på svensk).
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 15 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Energibarer


Dette syns jeg er ganske godt og ganske sundt!  Selv om Superkokkens sykkelsesong er over, er det deilige energibarer for en sykkelkokk :-)

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 13 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Jule-havregryn-godis


Dette syns jeg er en hit av noen julekaker! Enkelt og raskt å lage. Rett og slett en deilig kombinasjon; både godt og (ganske) sundt!
[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 6 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Brød i leirgryte


Dette brødet ble til ved litt fjerne forhold. Deigen ble laget, men i løpet av kvelden ble den avglemt…. Ja, det går an. Derfor ble den satt i boden – som er litt kjøligere og havnet ikke i ovnen før etter 23 timer, istedet for som planlagt etter en kort heving på 1,5 timer.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 29 November 2011   5 Kommentarer

Aprikos cookies


Gode cookies, men altfor lite aprikos – så er du glad i aprikos, ha i litt mer enn de 100 gr jeg hadde i. Uansett, disse forsvant på 1-2-3. Jeg puttet noen få i fryseren bare for å teste om de blir seige og myke istedet for sprø.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 19 Oktober 2011   1 Kommentar

Side 1 av 11