Frokostrundstykker
Helgefrokost med nybakte rundstykker er ikke å forakte. Er du en syv-sover er det bare å sette deigen til kaldheving i kjøleskapet kvelden før – da slipper du unna med bare siste delen av bakeprosessen på morningen.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 23 Januar 2013 3 Kommentarer
Havregrøt med stikkelsbærsyltetøy
Frokost er nok ikke bare egg og bacon. På en vanlig dag er en vanlig frokost en vanlig havregrøt. Så trøster jeg meg med at det er både godt, raskt å lage – pluss at det kan varieres.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 29 August 2012 2 Kommentarer
Langbakt brød
Dette er brød med lang hevetid og det passer fint når du ikke kan henge over ovnen hele tiden. Lag deig en dag – la den få stå i fred og neste dag heller du den i former og steker brødene.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 1 Februar 2012 Ingen Kommentarer
Landbrød
Dette er dagens brød. Deigen inneholder ikke fett, men havregryn gjør det saftig – samtidig som skorpen blir sprø og seig. Jeg baker dette brødet når vi skal ha et ekstra godt brød til suppen, salaten eller til en stor lunsj – ettersom det smaker best den dagen det er bakt. Brødet kan smaksettes med urter eller valnøtter.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 2 Januar 2012 Ingen Kommentarer
Peanøttkjeks
Ikke prøvd peanøttkjeks før? Disse smaker helt fortreffelig og kan anbefales dersom du ønsker å lage en ekstra sort til jul!
[LES VIDERE… →]
Lørdag, 17 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Karamellkaker
Disse småkakene er utrolig gode og passer perfekt som en av «sortene» du kan lage til jul. Noen kaller disse også kolakaker (som de også heter på svensk).
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 15 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Energibarer
Dette syns jeg er ganske godt og ganske sundt! Selv om Superkokkens sykkelsesong er over, er det deilige energibarer for en sykkelkokk
Tirsdag, 13 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Jule-havregryn-godis
Dette syns jeg er en hit av noen julekaker! Enkelt og raskt å lage. Rett og slett en deilig kombinasjon; både godt og (ganske) sundt!
[LES VIDERE… →]
Tirsdag, 6 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Brød i leirgryte
Dette brødet ble til ved litt fjerne forhold. Deigen ble laget, men i løpet av kvelden ble den avglemt…. Ja, det går an. Derfor ble den satt i boden – som er litt kjøligere og havnet ikke i ovnen før etter 23 timer, istedet for som planlagt etter en kort heving på 1,5 timer.
Tirsdag, 29 November 2011 5 Kommentarer
Aprikos cookies
Gode cookies, men altfor lite aprikos – så er du glad i aprikos, ha i litt mer enn de 100 gr jeg hadde i. Uansett, disse forsvant på 1-2-3. Jeg puttet noen få i fryseren bare for å teste om de blir seige og myke istedet for sprø.
Onsdag, 19 Oktober 2011 1 Kommentar