Pinnekjøtt med stappe


Pinnekjøtt er rustikk og ekte mat.

Noen spiser pinnekjøtt kun en gang i året, og nyter det. Andre spiser pinnekjøtt så ofte de kan i den korte høst- og vintersesongen. Også har vi sikkert en venn eller et familiemedlem som vi har den samme diskusjonen med år etter år, røkt eller urøkt …..

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Minestrone


Denne italienske suppen krever to ting; Mange ferske grønnsaker og lang koketid. Ikke putt alt opp i gryta på en gang, men i rekkefølge etter hverandre som angitt nedenfor. Vask og kutt en grønnsak om gangen og la den surre sakte mens du forbereder neste.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Gulrøtter med timian


Gulrøtter er en av ingrediensene Superkokken alltid har i huset! Gulrøtter er sødt på smak og gir en fin fargekombinasjon som tilbehør til hovedretter. Gulrøtter laget på denne måten er raskt gjort. Dessuten gir det en forandring til den nokså vanlige måte å servere kokte gulrøtter på.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

SuperSei og rotmos i form


For den som elsker fisk, er sei uerstattelig. Superkokken påstår at sei går det ikke ann å bli lei av. Sei smaker og den lar seg kombinere med de aller fleste grønnsaker og urter. Den er lett å steke og like lett å koke. I motsetning til f.eks. torsk, kan sei spises hele året – inkludert sommermånedene.

Til 4 porsjoner:
500 gr seifilet
Saften av en halv sitron
1 liten løk
1 dl brødrasp
2 ts finhakket sitronskall
1 hvitløksfedd
2-3 ss finhakket persille
Salt og pepper
30 g smør

Smør en ildfast form og legg i sei. Hell sitronsaft over. Finhakket løk blandes med brødrasp, sitronskall, hvitløk og persille. Smak til med pepper og salt. Dekk fisken med denne blandingen. Smøret deles i tynne skiver og legges på toppen.

Stek fisken nederst i ovnen på 200 grader.

Og dette trenger du til rotmos:
5 poteter
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
1 dl melk
1 ss smør
Salt og pepper

Skrell og kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre. Mos / purrer dem sammen med melk og smør til du får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Server og nyt!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 3 av 3123