Una visita alla distilleria di Mendrisio in Ticino (Svizzera)
In Ticino, a Mendrisio, a pochi chilometri dal confine con l’Italia, il Supercuoco viene introdotto all’arte della distillazione della grappa ticinese. Ma perché preferire la grappa ticinese a quella italiana? Gianni Gerosa, Giancarlo Nicora e Truls Andersen spiegano…
[LES VIDERE… →]
Mandag, 3 Mars 2014 Ingen Kommentarer
Destilleri-besøk i Ticino, Sveits
I Mendrisio i italiensktalende Ticino – noen km fra den italienske grensen – fikk Superkokken innføring i sveitsiske destilleritradisjoner og selv smake hvorfor sveitsisk grappa er å foretrekke fremfor den italienske. Hvorfor? Gianni Gerosa, Giancarlo Nicora, og Truls Andersen forklarer.
[LES VIDERE… →]
Fredag, 28 Februar 2014 Ingen Kommentarer
Paolo’s kake med skogsbær
Paolo, vår bakermester fra Morbio Superiore, Ticino, lager denne kaken nå når det bugner av bær og frukt. Når gjestene får satt tennene i denne – da er du skogsbærkakens konge, …. eller dronning.
Onsdag, 7 September 2011 4 Kommentarer
Torta ai frutti di bosco
Tirsdag, 16 August 2011 3 Kommentarer
Fruktsalat – Macedonia di frutta
Hva er vel mer sommer enn nylaget fruktsalat….? Her er en italiensk vri, der du står fritt om å ha i litt brennevin. Navnet Macedonia, ..riktig, stammer fra Makedonia, landet som er kjent for å bestå av mange ulike folkegrupper. I vår ‘Macedonia’ er det et variert utvalg og god blanding av frukt i ulike fasonger, farger, smak og konsistens som sammen gjør den helt fantastisk.
Lørdag, 4 Juni 2011 1 Kommentar
Nocino
Categoria: Bevande
Ingredienti:
1 litro di grappa (o alcool)
8 noci a tocchetti
400 g di zucchero
1 scorza di limone
3 chiodi di garofano
mezza stecca di vaniglia
1 pizzico di cannella
½ noce moscata
Procedimento:
Mettere tutti gli ingredienti in un recipiente ermeticamente chiuso per 40 giorni al sole; capovolgere il barattolo ogni giorno; trascorsi i 40 giorni, filtrare ed imbottigliare
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer