Pasta med laks
Her er pastaretten ingen takker nei til. Selv ikke kokken fordi den er så lett å lage
Onsdag, 23 Mai 2012 Ingen Kommentarer
Fennikelsalat med ørret
Denne deilige og sunne salaten ble til etter at jeg hadde bakt en altfor stor ørret og av restematen fikk jeg en flott lunsjsalat.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 16 Mai 2012 Ingen Kommentarer
Stekt ørret
Stekt ørret er fort gjort å lage;
[LES VIDERE… →]
Mandag, 14 Mai 2012 Ingen Kommentarer
Krydderboller
Dette er karbonader med krydder, kjærlighet og litt ekstra tid. Med andre ord; ingredienser som lønner seg. Her er oppskriften og fremgangsmåten:
[LES VIDERE… →]
Mandag, 20 Februar 2012 Ingen Kommentarer
Krabbe og hummer
Lørdag, 13 August 2011 Ingen Kommentarer
Spaghetti med svinekjøtt og fennikel
Dette er en variant av Pasta all’Amatriciana, med fennikel. Ost? Den legges i bunnen av tallerken!
Mandag, 1 August 2011 Ingen Kommentarer
Italienske pølser på grillen
Fredag, 8 Juli 2011 2 Kommentarer
Laks i ovn med fennikel
Fennikel og laks er en perfekt kombinasjon!
Laks i ovn er raskt å lage, godt å spise. Du får tipset med det samme: fjern ben fra laksefileten på forhånd! Jeg vet – det skal ikke være ben i filet, men sjekk for sikkerhets skyld. Stryk fingrene over laksefileten i forskjellige retninger og lokalisér eventuelle småbein, og napp dem ut, alle som en.
For 4 – 5 porsjoner:
En laksefilet med skinn
3 fennikler
Raps- eller olivenolje
Salt og pepper
Trim roten av fenniklene og ta bort det som er brunt og svart. Plukk av kvastene og legg til side. Skjær bort det som er misfarget og trevlete på toppskuddene. Sett roten ned på skjærfjølen og skjær fennikelen på langs nedover i ca 5mm tykke skiver.
Sett ovnen på 175 grader.
Olje dryppes over fileten og fordeles jevnt over. Hakk opp fennikelkvastene og fordel over laksefiletene. Strø på salt og pepper. Smør en ovnskuff eller stor ildfast form med olje, legg i laksefiletene med skinnsiden ned. Legg fennikelskivene i formen der det er plass. Blir det trangbodd nede i formen kan resten av fennikelskivene stekes i panne med olje. Stek lakseformen i ca 30 minutter.
Dette er utrolig smaksrikt, lett og sunt, og nå har du altså funnet partneren til fennikelen.
Superkokkens kommentarer til småbein i fisk: Det enkleste er å bruke en tang. Lokalisér beinet, sett tangen ned, kjenn at du får tak i det – og trekk det ut. Redskapet, som også kalles ”laksetang” – kjøpte jeg hos Clas Ohlson for en billig penge….
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer