Sten – Ny norgesmester i Pizza

Sten J. McNeil Ånnerud ble ny norgesmester i pizza da finalen i Pizza-NM gikk av stabelen under gladmaten i Stavanger på torsdag.

Dommerpanelet som kåret Ånnerud til ny norgesmester i pizza bestod av Tore Gjesteland (tidligere vinner av VM i dessertpizza), Miriam Østvik Jenssen (Det Norske Kokkelandslaget), Leif André Pedersen (administrerende direktør ved Gastronomisk Institutt), Mona Halvorsen (forfatter av kokeboka «Godsaker med guts») og Arve Serigstad (fjorårsvinner og matentusiast).

Reglene for konkurransen sa at pizzaen måtte være basert på gjærdeig, norske tomater og TINE pizzaost.

Juryleder Tore Gjesteland sa dette om Ånneruds vinnerpizza «Færra te Mexico»: «Han har tenkt konsept og holdt seg til det, og komponert råvarene med sveitsisk urmakerperfeksjonisme.»

Bunnen til Ånneruds pizza bestod av hvetemel, tørrgjær, salt, maisolje og vann. Sausen «Salsa fresca» bestod av norske klasetomater, grønn chili, paprika, hvitløk, gul løk, salt og pepper og hakket fersk koriander.

Toppingen til Ånneruds pizza var spennende. Den bestod av mole-marinert kalkun. Marinaden bestod av spisskummen, røkt paprika, chipotle, kanel, vaniljesukker, kakao, maisolje og tomatpuré. Som topping brukte også Ånnerud marinerte reker. De store rekene ble marinert i saft og skall av lime og grapefrukt, tequila, finhakket rødløk, avocado og salt. Til garnering ble det brukt finhakket rød chili, finhakket fersk koriander og hakket mango.

Denne mexicanskinspirert pizzaen imponerte både dommerpanelet og publikum. Vinnerens største fan, hans mor, var til stede blant publikum, og var raskt oppe på scenen for å gratulere da det ble klart at hennes sønn stakk av med førstepremien.
En verdig vinner.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar