Stekt ris
Har du ris til overs fra middagen i går? Da har du en ny middag i dag! Stekt ris kan varieres i det uendelige. Her er et forslag til en standard utgave, samt noen tips til hva du ellers kan ha i.
Ingredienser:
2-3 egg
Vårløk, hakket
Olje
Grønne erter
Ca 500 g ris
1 ss Soya saus
Varm opp litt olje i en wok-panne. Visp sammen eggene og lag en eggerøre. Ta ut og sett til side.
Stek raskt – 1/2 minutt – vårløk og erter i litt olje.
Tilsett risen, og rør forsiktig rundt slik at du separerer riskornene.
Når alt er gjennomvarmt tilsetter du eggene igjen og soyasausen. Bland det hele og server.
Andre tips til stekt ris:
Som sagt kan du ha andre ting i stekt ris. Superkokken hadde tilfeldigvis litt mais som ble blandet inn.
En annen variant er at du steker 1 cm små-strimlet ingefær før du steker grønnsakene. Det gir en fantastisk smak til stekt ris. I tillegg til vårløk kan du eventuelt bruke andre grønnsaker du liker (mais, og squash eller paprika i tynne skiver), samt litt kokt skinke – tynt oppskjært. Tilsett 1 ts sesamolje – det setter også en fin «asiatisk» touch til retten. Prøv deg frem – og varier fra gang til gang.
Stikkord:
Egg, erter, ingefær, mais, olje, ris, sesamolje, skinke, Soya saus, squash, vårløk
Del med andre:
2 kommentarer
Hvor mange porsjoner rekker dette til?
Hei Siv! Det skulle rekke til 4 personer.
Mvh Superkokken
Legg til en kommentar