Spaghetti med rucola-pesto


Pesto til pasta kan lages av forskjellige urter. Fremgangsmåten er lik. Her har superkokken brukt rucola.
Ingredienser:

100 g rucola-blad, eller en standard pakke som finnes i butikken
8 ss olivenolje
25 g pinjenøtter
2 hvitløkfedd – knust med hånd eller stort knivblad og skrelt
Salt
50g Parmesan
2 ss Pecorino Romano (hvis du har)
40 g smør i romtemperatur

Putt rucola-bladene, olivenolje, pinjenøtter, hvitløk og salt i en hurtigmikser, og kjør den på full guffe. Stopp av og til og skrap ned det som setter seg på sidene.

Når alt er kjørt til en fin blanding – har du massen over i en bolle og blander inn osten.


Deretter rører du inn det myke smøret.

Før du blender pestoen i den kokte spahettien kan det lønne seg å ha i en spiseskje eller to av vannet som pastaen har kokt i – da blander den seg lettere inn.


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

6 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar