Spaghetti med rucola-pesto


Pesto til pasta kan lages av forskjellige urter. Fremgangsmåten er lik. Her har superkokken brukt rucola.
Ingredienser:

100 g rucola-blad, eller en standard pakke som finnes i butikken
8 ss olivenolje
25 g pinjenøtter
2 hvitløkfedd – knust med hånd eller stort knivblad og skrelt
Salt
50g Parmesan
2 ss Pecorino Romano (hvis du har)
40 g smør i romtemperatur

Putt rucola-bladene, olivenolje, pinjenøtter, hvitløk og salt i en hurtigmikser, og kjør den på full guffe. Stopp av og til og skrap ned det som setter seg på sidene.

Når alt er kjørt til en fin blanding – har du massen over i en bolle og blander inn osten.


Deretter rører du inn det myke smøret.

Før du blender pestoen i den kokte spahettien kan det lønne seg å ha i en spiseskje eller to av vannet som pastaen har kokt i – da blander den seg lettere inn.


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

6 kommentarer

1 Kine L { 06.06.11, Kl: 18:43 }

Denne så veldig god ut! Er det noe kjøtt (bacon, skinke, kylling?) som passer å ha oppi eller bør den spises «bar» ?

2 Superkokken { 06.06.11, Kl: 20:01 }

Hei Kine! Det er et interessant spørsmål du kommer med. Jeg synes den bør spises «bar», som du sier. I Italia der denne kommer fra, er pasta som du sikkert vet en forrett, som kan etterfølges med kjøtt eller fisk. Pastarettene der er veldig ofte ganske rendyrket, for å fremme smaken til noen få ingredienser. I Norge er det kanskje mer en tendens til å ha både flere ingredienser og mer i pastarettene. Imidlertid finnes det pastaretter med f.eks bacon, bl.a. «all’Amatriciana» og «Carbonara», de er kjempegode, og ligger også på superkokken.no. Vi legger stadig vekk ut nye, det kommer, både med skinke og kjøttsaus. Følg med – følg med. Håper pasta med rucola faller i smak. Buon appetito. Takk for hyggelig tilbakemelding. Masse hilsen Superkokken.

3 Bergitte { 06.06.11, Kl: 21:11 }

Hva er egentlig dette «Pecorino Romano» ? Må det brukes i alle rettene som den er nevnt i?

4 Superkokken { 06.06.11, Kl: 21:46 }

Hei Bergitte! Godt spørsmål. Pecorino er en ost av sauemelk. Den lages mange steder i Italia. «Opprinnelig» stammer den fra traktene rundt Roma – herav navnet Pecorino Romano. Nei, den behøves ikke brukes i alle rettene den er nevnt i. Den er tatt med fordi den «originale» oppskriften slik man gjør den i Italia er slik, samt at den nå også er ganske lett tilgjengelig flere plasser i Norge. Å bruke bare parmesan går også utmerket. Eller en annen lignende ostetype hvis man har det.
Takk for henvendelsen! Masse hilsen Superkokken :-)

5 Bergitte { 08.06.11, Kl: 13:04 }

Takker for svar Superkokken :)

Er det en norsk «versjon» av denne osten? Eller er Pecorino Romano tilgjengelig på f.eks. Rema, Ultra o.s.v? Hadde satt «Super» stor pris på svar Superkokken :)

6 Superkokken { 08.06.11, Kl: 15:46 }

Bergitte, Superkokken har kjøpt Pecorino Romano både på Ultra og Meny. Vet ikke om den finnes i sortimentet hos Rema. Alternativt kan du bruke Parmesan eller Manchego – som er å få kjøpt i de fleste matbutikker. Nå blir jeg skikkelig nysgjerrig på hvilken oppskrift tenker du å lage som inneholder Pecorino….

Legg til en kommentar