Spaghetti med rucola-pesto
Pesto til pasta kan lages av forskjellige urter. Fremgangsmåten er lik. Her har superkokken brukt rucola.
Ingredienser:
100 g rucola-blad, eller en standard pakke som finnes i butikken
8 ss olivenolje
25 g pinjenøtter
2 hvitløkfedd – knust med hånd eller stort knivblad og skrelt
Salt
50g Parmesan
2 ss Pecorino Romano (hvis du har)
40 g smør i romtemperatur
Putt rucola-bladene, olivenolje, pinjenøtter, hvitløk og salt i en hurtigmikser, og kjør den på full guffe. Stopp av og til og skrap ned det som setter seg på sidene.
Når alt er kjørt til en fin blanding – har du massen over i en bolle og blander inn osten.
Deretter rører du inn det myke smøret.
Før du blender pestoen i den kokte spahettien kan det lønne seg å ha i en spiseskje eller to av vannet som pastaen har kokt i – da blander den seg lettere inn.
Stikkord:
Hvitløk, Olivenolje, Parmesan, Pecorino Romano, pinjenøtter, rucola, salt, Smør
Del med andre:
6 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar