Spaghetti Bolognese

Den klassiske italienske kjøttsausen til alle typer pasta og andre retter. Den kommer opprinnelig fra Bologna, og servert med fersk pasta kalles den Pasta Bolognese. Selve kjøttsausen heter Ragù.

Ingredienser:

olivenolje
1 løk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
2 gulrøtter, finhakket
1 selleristang, finhakket
500 gr kjøttdeig
2 dl rødvin
½ dl melk
¼ – ½ ts muskat
1 boks hermetiske tomater, finhakket
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Fres løken i olje over medium varme. Tilsett hvitløk, gulrøtter og selleri. La det hele steke i ca 2 minutter. Deretter tilsetter du kjøttdeig som du finhakker med en stekespade. La kjøttet få steke til det skifter farge. Tilsett vinen og la den koke inn. Sett ned varmen og ha i melk og muskat. La dette koke inn før du tilsetter tomatene.

Sett ned varmen og la det boble forsiktig i ca 3,5-4 timer. Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.

Dette er den klassiske bolognesesausen som kan serveres til alle typer pasta; lasagne, spaghetti med mer.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar