Smørstekte erter eller ertepuré
Enten du bruker frosne, hermetiske eller tørkede utvannede og kokte – erter passer til utrolig mange fisk- og kjøttretter
Ingredienser:
Erter (hermetiske, frosne, eller tørkede)
Salt
Pepper
2-3 ss smør
Bruker du frosne eller hermetiske erter lar du dem «koke» sammen med smør og tre-fire ss vann.
Dette er gjort på et par minutter.
Hvis du ønsker å purere dem, la ertene koke i 10-15 minutter inntil de er møre, deretter bruker du en potetstapper og lager puré. Sett til vann, litt om gangen, slik at du får den konsistensen du ønsker. Blir det for mye vann, lar du det bare koke inn. Tilsett salt og pepper, og eventuelt en liten klikk med smør.
Bruker du tørkede erter, lar du dem ligge i vann natten over. Skift gjerne vann underveis.
Hell ut vannet, skyll ertene og sett dem på koking med nok vann til at det akkurat dekker ertene.
Etterfyll underveis med vann. Når ertene er møre, kan du purere dem dersom du ønsker det. Hvis ikke slår du bare av vannet og rører inn litt smør, salt og pepper og serverer dem hele.
Stikkord:
erter, Pepper, salt, Smør
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar