Skreisesongen er ennå ikke slutt
Årets skreisesong har vært eventyrlig. Superkokken spiser Skrei-mølje så lenge han kan.
Ingredienser
Skiver av skrei, ihvertfall én pr person
3-400 g lever
1/2 finhakket løk
1/2 kg rogn
Poteter
Olje
Pepper
Flatbrød
Fremgangsmåte
Start med å rengjøre leveren. Ta av hinnen ytterst, og «klem» leveren i så store biter du klarer samtidig som du tar bort så mye som mulig av trådene.
Skyll av rognen. Rull den deretter inn i aluminiumsfolie. Rull inn de to «beina» eller utstikkerne slik at de skilles. Da blir det lettere å skjære den opp og ta bort skinnet etter koking. Legg den i kokende vann tilsatt litt salt og la den trekke ca 30 minutter
Varm litt olje i en kasserolle og tilsett finhakket løk. La den bli gylden og tilsett deretter levren. Tilsett så mye vann at leveren såvidt dekkes. Tilsett litt salt. Kok den forsiktig opp. Tilsett 1 dl med vann og kok opp en gang til. Dette gjentar du to ganger til. Dermed får leveren en sakte og fin oppkoking, samtidig som du får den perfekte konsistensen på leveren. Slik det gjøres i Nord-Norge.
Kok opp vann til fisken. legg skivene i kokende vann og la vannet såvidt koke opp. La fisken trekke i 5-10 minutter, litt avhengig av størrelse. Når fisken løsner fra bena er den ferdig.
Servér med kokte poteter og flatbrøg med smør. Ha alltid pepper på bordet
Skrei, lever og rogn klar til å gå i kasserollen:
Stikkord:
flatbrød, lever, løk, olje, Pepper, poteter, rogn, Skrei, torsk, torskelever, torskerogn
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar