Sjokoladeostekake med Baileys
Baileysen gir denne sjokoladeostekaken en fortryllende smak, som rett og slett gjør dette til en favorittkake for mange.
Sjokolade, ost og Baileys kan vel egentlig ikke bli noe annet enn bra?
Ingredienser
100g smør
250g digestive kjeks, knust
600g Philadelphia kremost
25ml Baileys
100ml melis
300ml kremfløte, pisket
100g revet sjokolade
Til pynten:
200ml kremfløte, pisket
kakao, til dryss
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en gryte og tilsett knust digestive kjeks. Bland sammen godt til den knuste kjeksen har absorbert all smøret.
Ta gryten av varmen. Ta bakepapir oppi en 18cm springform og trykk innholdet ned i bunnen av den. Deretter plasseres den i kjøleskapet i ca. 1 time.
I mellomtiden forbereder vi fyllet til kaken. Visp kremosten og tilsett Baileys og melis. Vend forsiktig inn den piskede kremen og revet sjokolade. Når miksen er glatt så legger du den jevnt utover kjeks-bunnen.
Deretter plasseres den i kjøleskapet igjen i ytterligere to timer. Når den har satt seg kan du ta den ut av kjøleskapet og pynte med pisket krem og kakaopulver.
Server og nyt!
Stikkord:
baileys, digestive kjeks, kakao, kremfløte, melis, ostekake, philadelphia, sjokolade, smor
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar