Sjokolademousse
Når jeg egentlig ikke har tid, ork eller fantasi til å lage dessert, lager jeg en liten sjokolademousse. Og det skal nevnes, jeg har vel ikke angret på det noen gang.
Ingredienser til ca 6 porsjoner:
100 g sjokolade – hvit eller mørk
3 dl kremfløte
3 -4 ss likør. Her kan du bruke likører som smaker godt til sjokoladen du velger, det kan f.eks. være kirsh, blåbær eller sitruslikører.
1 stk eggehvite
35 g sukker
evt litt pynt, men det kan droppes
Slik gjør du det:
Varm opp cirka halvparten av fløten, og husk – den skal ikke koke.
Mens fløten varmes forsiktig, pisker du eggehviten til en fast masse. La den få satt seg litt før du tilsetter sukker. Pisk til eggehviten er fast og fin.
Knekk sjokoladen i små stykker og hell den over i den varme fløten. Pisk denne blandingen til sjokoladen er smeltet inn i fløten. Deretter plasserer du bollen eller kasserollen med fløte- og sjokoladeblandingen i en litt større bolle som er tilsatt isvann. Tilsett resten av fløten og likøren og pisk til du har en ganske tykk konsistens på blandingen.
Vend inn eggehviten på en nennsom måte med en stor skje eller slikkepott.
Fordel moussen i små skåler eller i en stor og la det hele få stå kjølig i minimum en time før du serverer. Denne desserten kan du også lage dagen før du skal servere den.
Pynt til slutt med litt bær, frukt eller mere sjokolade. Måtte hver munnfull nytes!
Stikkord:
eggehvite, fløte, likør, sjokolade, sukker
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar