Sjokoladekake som Heidi lager’n

Dette er sjokoladekake som kan lages når du egentlig ikke har tid til å lage sjokoladekake. Og det var det jeg gjorde forrige dagen; tok meg noen minutter til å blade tørt, sette til væske, røre rundt og sette i ovnen. Vi var bare noen få stykker som skulle ha litt kake etter middagen, så jeg delte oppskriften på to og erstattet glassuren med fyll av hjemmelaget kirsebærsaus og et lite melisdryss på toppen. Ingen sak, alltid vellykket!

Kakedeig som rekker til en langpanne:
500 gr hvetemel
500 gr sukker
2 ts natron
1 ts salt
1 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
2 dl kakao
7 dl skummet kulturmelk
300 gr smør i småbiter
4 middels store egg

Bland det tørre i en bolle. Hell kulturmelk over – ikke rør. Ha i smør og egg. Vispes med hurtigmikser i maks 2 minutter.
Stekes på 175 grader i 35 minutter.

Glassur:
400 gr melis
200 gr smør
6 ss sterk kaffe
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker

Smør smeltes på svak varme. Ha i kaffe, kakao og vaniljesukker. Rør til alt er oppløst. Ha i melis og rør kraftig. Skulle glassuren skille seg; ha i mer melis og rør enda kraftigere.

Alternativ til glassur – bær:
Istedet for glassur kan du ta frem litt kirsebær, jordbær eller bringebær – tilsett litt sukker og mos det til et fint fyll. Del kaken i to og fordel bærblandingen utover kaken. Legg på lokket og strø melis på toppen for pyntens del.


Stikkord:
, , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar