Sitronpai
Sitronpai smaker godt etter et kraftig måltid. Sitronpai kan spises hele året – sommer som vinter. Denne oppskriften er lett å lage.
Til paibunn trenger du dette:
125 gr smør
200 gr hvetemel
50 gr sukker
1 egg
Smuldre smør, mel og sukker. Pisk egget og ha det i deigen. La deigen få et opphold i kjøleskapet en halv time eller mer.
Trykk deigen ut i en paiform. Prikk den med en gaffel og putt den inn i ovnen. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter.
Til sitronfyll trenger du:
2 sitroner
200 gr sukker
3 egg
70 gr smør
Egg og sukker piskes til du har eggedosis. Ha i sitronsaft. Pisk inn mykt smør. Ha til slutt i 1-2 ss finhakket sitronskall.
Hell sitronfyllet i paien og stek videre i ca 30 minutt. Fyllet skal være litt stivnet. Serveres kald med litt melisdryss på toppen.
Stikkord:
Egg, hvetemel, sitron, sitronskall, Smør, sukker
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar