Shortbread – Skotske kjeks
Shortbread er en klassisk Skotsk kjeks som består av kun tre ingredienser og er lett å lage. Ingrediensene er smør, sukker og hvetemel.
Visste du at Shortbread ble valgt som Storbritannia’s representant for Café Europe i 2006?
Her er oppskriften på disse deilige kjeksene.
Ingredienser
125g smør
55g sukker
180g hvetemel
Fremgangsmåte
Bland smøret og sukkeret sammen til jevn deig.
Rør inn hvetemelet til du får en glatt deig. Legg deigen over på et flatt underlag og kjelve den ut til tykkelsen er rundt 1cm.
Skjær ut «staver» og plasser dem på et stekebrett. Deretter strør du litt sukker over dem og setter stekebrettet i kjøleskapet i 20 minutter.
Sett stekeovnen på 190C.
La dem steke i 15-20 minutter, til de er gyllenbrune. Legg dem deretter over på en rist for avkjøling.
Før i tiden var Shortbread dyrt og bare en luksus for store anledninger som Jul og bryllupsfeiring, men når for tiden er den en kjeks som også kan nytes i hverdagen!
Enjoy!
Stikkord:
bryllupsfeiring, Café Europe, deig, hvetemel, jul, jul 2011, kjeks, shortbread, skotsk kjeks, Smør, stekebrett, sukker
Del med andre:
1 kommentar
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar