Semifreddo med kaffesmak
Semifreddo er verken hjemmelaget iskrem eller iskake, men det er desserten alle elsker.
Ordet semifreddo er italiensk og betyr halvfrossen. I Spania har de en egen versjon av denne desserttypen, og de kaller det semifrio.
Semifreddo er kort fortalt noe som blir is når det fryser, men du skal servere det «halvfryst».
Semifreddo er enklere å lage enn is, og jeg har så langt ikke møtt på noen som ikke liker det.
Ingredienser
1ss pulverkaffe
1ss Tia Maria eller brandy
4 store egg, eggeplommer og eggehviter for seg
100g brunt sukker
300ml kremfløte
100g Toblerone, finhakket
Fremgangsmåte
Smør en brødform med olje og dekk den med plastfolie.
Putt kaffeen, Tia Maria eller brandy, eggeplommer og sukker i en bolle og rør til kaffeen har løst seg opp.
Putt eggehvitene og kremfløten i hver sin bolle.
Eggehvitene skal piskes stive. Deretter pisker du sammen eggeplommeblandingen til den er tykk.
Pisk deretter kremfløten til den blir tykk.
Vend kremfløte-kremen inn i eggeplommeblandingen. Deretter vender du forsiktig inn de stive eggehvitene.
Til slutt vender du inn den finhakkede Tobleronen.
Hell blandingen oppi formen og sett i fryseren. Semifreddoen er da klar til å serveres etter omtrent 2-5 timer, men kan holde seg i fryseren i opptil seks uker.
Stikkord:
brandy, brunt sukker, Egg, eggeplommer, kremfløte, pulverkaffe, semifreddo, semifrio, tia maria, toblerone
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar