Saltkjøtt

Saltkjøtt – så enkelt kan du lage ditt eget kjøttpålegg.

Ingredienser:

1,2 kg surret oksestek
Grovt salt
1 løk
1 gulrot
1 selleristang
Laurbærblad

Fremgangsmåte:

Legg kjøttstykket i grovt salt en en bolle, bøtte, plastpose eller lignende. Dekk det helt i salt og la det ligge i 5-6 dager på et kjølig sted. Saltet vil da trekke helt inn i kjøttstykket.

Ta det opp og skyll av det overflødige saltet som fremdeles sitter på kjøttstykket.

Kok opp vann i en kasserolle, tilsett grønnsakene og kjøtte og la det koke/syde i ca 1 1/2 time.

Du kansjekke om kjøttet er ferdig ved å stikke inn en tynn nål eller ligende for å se om det pipler ut klar eller rosafarget væske. Er den klar er kjøtte ferdig.

La det stå og kjøle seg, slik at du kan ta av nettingen. Det er alltid spennende å legge kjøtt og fugl i salt og foreta den første prøvesmakingen. Skjær det i tynne skiver og bruk det som pålegg til brød, eller som lunchmat med varme smørdampede grønnsaker.

Kjøttet kan oppbevares i mange uker i kjøleskap.

 


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar