Saltkjøtt
Saltkjøtt – så enkelt kan du lage ditt eget kjøttpålegg.
Ingredienser:
1,2 kg surret oksestek
Grovt salt
1 løk
1 gulrot
1 selleristang
Laurbærblad
Fremgangsmåte:
Legg kjøttstykket i grovt salt en en bolle, bøtte, plastpose eller lignende. Dekk det helt i salt og la det ligge i 5-6 dager på et kjølig sted. Saltet vil da trekke helt inn i kjøttstykket.
Ta det opp og skyll av det overflødige saltet som fremdeles sitter på kjøttstykket.
Kok opp vann i en kasserolle, tilsett grønnsakene og kjøtte og la det koke/syde i ca 1 1/2 time.
Du kansjekke om kjøttet er ferdig ved å stikke inn en tynn nål eller ligende for å se om det pipler ut klar eller rosafarget væske. Er den klar er kjøtte ferdig.
La det stå og kjøle seg, slik at du kan ta av nettingen. Det er alltid spennende å legge kjøtt og fugl i salt og foreta den første prøvesmakingen. Skjær det i tynne skiver og bruk det som pålegg til brød, eller som lunchmat med varme smørdampede grønnsaker.
Kjøttet kan oppbevares i mange uker i kjøleskap.
Stikkord:
grovt salt, gulrot, jul, laurbærblad, løk, oksestek, salt, selleristang
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar