Salt lammeskank

En litt anderledes måte å lage lammeskank på. Saltingen gjør at kjøttet blir saftig, mørt, løsner fra benet og deler seg i delikate skiver. Sausen lager seg nesten helt på egen hånd.

Ingredienser:

4 lammeskanker
grovsalt
1 kg poteter
grønne bønner (Haricorts verts)
1 løk, skjært i biter
2 gulrøtter, skjært i biter
1 selleristang, skjært i biter
rosmarin
100 g smør
olje
salt
pepper
muskat
sennep
melk

Fremgangsmåte:

Legg lammeskankene i salt slik at de dekkes helt. La ligge i 2 døgn og deretter vannes de ut i 1 døgn. Tørk av kjøttet og ha på pepper før du setter dem i en ovnskuff. Ha i 1-2 liter vann, løk, gulrøtter, selleri og timian. Settes inn i varm ovn og stekes i ca 3-4 timer på 125 grader. Steketiden varierer, men kjøttet er ferdig når det løsner fra benet.

Når kjøttet er ferdig, siler du fra grønnsakene og har kraften i en liten kasserolle. Kok opp kraften og visp inn kaldt smør. Vil du ha den tykkere, jevner du den med litt maizenna.

Serveres med hjemmelaget potetemos og grønne bønner.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar