Salt lammeskank
En litt anderledes måte å lage lammeskank på. Saltingen gjør at kjøttet blir saftig, mørt, løsner fra benet og deler seg i delikate skiver. Sausen lager seg nesten helt på egen hånd.
Ingredienser:
4 lammeskanker
grovsalt
1 kg poteter
grønne bønner (Haricorts verts)
1 løk, skjært i biter
2 gulrøtter, skjært i biter
1 selleristang, skjært i biter
rosmarin
100 g smør
olje
salt
pepper
muskat
sennep
melk
Fremgangsmåte:
Legg lammeskankene i salt slik at de dekkes helt. La ligge i 2 døgn og deretter vannes de ut i 1 døgn. Tørk av kjøttet og ha på pepper før du setter dem i en ovnskuff. Ha i 1-2 liter vann, løk, gulrøtter, selleri og timian. Settes inn i varm ovn og stekes i ca 3-4 timer på 125 grader. Steketiden varierer, men kjøttet er ferdig når det løsner fra benet.
Når kjøttet er ferdig, siler du fra grønnsakene og har kraften i en liten kasserolle. Kok opp kraften og visp inn kaldt smør. Vil du ha den tykkere, jevner du den med litt maizenna.
Serveres med hjemmelaget potetemos og grønne bønner.
Stikkord:
grovsalt, grønne bønner, gulrot, lammeskanker, løk, melk, muskat, olje, Pepper, poteter, rosmarin, salt, selleristang, sennep, smor
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar