Rundstykker med bulgur

Rundstykker med bulgur blir saftige og smaksrike. De er nokså grove og smaker til både søtt og salt pålegg. Her ser du dem servert med sesongens hjemmelagde solbær- og stikkelsbærsyltetøy.

Ingredienser:

50 g gjær
5 dl vann
1 ss honning
2 ss olje
6-7 dl hvetemel
3 dl rugmel
2 dl byggmel
1 dl solsikkefrø
2 dl ferdig kokt bulgur
2 ts salt

Slik lager du rundstykkene:

Løs opp gjæren i vann, tilsett olje og honning. Deretter tilsetter du mel, salt, frø og bulgur. Bulgur lages på forhånd slik at den er ferdig kokt og avkjølt før den tilsettes i deigen. Elt deigen på middels hastighet i ca 5-7 minutter i kjøkkenmaskin – litt lengre om du elter for hånd. La deigen få heve i 45-60 minutter.

Dette blir en nokså bløt deig, så bruk litt mel når du triller ut rundstykkene. Rundstykkene plasseres på bakepapir og etterheves i ca 20 minutter. For meg gir denne deigen akkurat en bakeplate med rundstykker.

Rundstykker med bulgur som står til heving.

Stekes på 185 grader i 12-15 minutter – ca midt i ovnen.
Rundstykkene kan fryses.


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar