Rundstykker av spelt
Disse rundstykkene baker jeg helst til helgefrokost eller spesielle anledninger. Ikke fordi de innebærer mye jobb, men fordi jeg til daglig foretrekker grovbakst. Det meste av pålegg passer, her servert med sprøstekte rødspettefileter og salat.
Ingredienser:
1 kg fint speltmel
1 pakke tørrgjær
6 dl vann
3 ss olje
2 ts salt
Grovt rugmel til utbaking
Slik gjør du det:
Rør ut gjæren i vann. Tilsett olje og deretter speltmel og salt. La deigen eltes i maskin maks 5 minutter. Dette blir en litt klissete deig. La deigen få heve under plast i 45-60 minutter.
Elt deigen sammen. Husk at speltmel ikke liker å bli knadd for mye. Bruk gjerne litt rugmel i denne prosessen og del deigen i to deler. Hver del rulles til en pølse – som igjen deles i ca 8-10 rundstykker.
Legg rundstykkene på bakepapir og la dem få heve ca 30 minutter før du putter dem i ovnen. Du kan også pensle rundstykkene med litt egg, eller du kan strø litt rug på toppen. Rug brennes ikke i ovnen i motsetning til hvetemel. De ferdig hevede rundstykkene bakes på 200 grader i ca 12-15 minutter.
Stikkord:
gjær, olje, rugmel, salt, speltmel, Vann
Del med andre:
1 kommentar
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar