Rullekake – Swiss Roll
Rullekake-rullekake-show-show-show. Swissroll-Swissroll-wow-wow-wow!
Her tante Idas oppskrift – som ikke var så nøye med vekt og mål ….
a) Arbeid sammen 200 g sukker og 100 g mykt smør
b) Pisk to egg
c) Bland eggene i sukker- og smørblandingen
d) Tilsett 100 g mel, 100 g potetmel eller maizenna og 1 ts bakepulver
Deigen skal være ganske flytende
e) Hell deigen på en stekeplate dekt av bakepapir, og fordel den jevnt utover.
Stek på 180 grader i 10-15 minutter. Sjekk temperaturen! Ikke la den steke for lenge eller svi seg.
f) Snu den ferdigstekte deigen over på en nytt bakepapir. Dynk kaken med sprit, f.eks. Ameretto di Saronno, rom, Kirsch, eller Cognac.
g) Smør syltetøy over det hele. Den skal helst være av en lett type som er grei å smøre utover, f.eks. jordbær- eller aprikossyltetøy.
h) Rull kaken tett sammen med bakepapiret rundt, slik at den holder seg sammen, og sett til avkjøling.
i) Når kaken er kald, skjær bort endene, og dryss melis og gjerne litt kakao over.
Stikkord:
Ameretto di Saronno, aprikossyltetøy, bakepulver, cognac, Egg, jordbærsyltetøy, jul, kakao, kirsch, maizenna, mel, melis, potetmel, rom, smor
Del med andre:
5 kommentarer
Hei
Du mener vel 200 g sukker og 100 g smør i oppskriften her? Selv baker jeg gjerne frie kaker, men en mørdeigsbunn fri for sukker klarer du ikke å rulle sammen
Hilsen Anne S
Wow – krise! Ja, det skal selvsagt være, som du sier; 200 g sukker!! Tusen, tusen takk! Nå er den korrigert.
Det kunne blitt en trist kake
Hilsen og takk igjen fra Sukkerkokken 😉
Caro Superkokken,
Lei ringrazio per le ricette. Ho due domande: in punto no. c dice che «Bland eggene i mel – og smørblandingen». Non c’è una miscela di farine e burro, invece zucchero e burro. Suppongo che quello è solo un errore casuale?
Domande due: Avevo fatto questa torta, ma l’impasto non era particolarmente fluente, invece abbastanza fermo!! Quindi la torta non era diventata bella… :'( Non so perché. Primo ho mangiato la torta fatta da Simona, e quello era ottimo! Gustosa e bellissima. Può aiutarmi?
Cara Tone. Grazie per il commento. Hai ragione – dovrebb’essere lo zucchero (non farina) e buro.

Per la domanda numero due: Hmmmm… non sono sicuro che posso aiutarti. Sará un’idea con meno farina? Comunque, devo chiedere Simona e ritoneró
Grazie! Non vedo l’ora di saperne di più
À presto!
Legg til en kommentar