Rösti-poteter
Rösti – til stek med saus, eller bare Rösti – mulighetene er mange.
Har du nettopp satt potetene på kok og synes at dette blir for kjedelig? Fortvil ikke – etter 10 minutters koketid er de perfekte for å lage Rösti! Da gjør du slik:
Ingredienser:
900 g poteter, kokes i 10 minutter med skallet på
1 liten løk, finhakket eller most
2 ss bladpersille, hakket
100 g ost, revet
1 egg, vispet
Valgfritt: Fersk rengjort sopp eller stekt bacon
Olivenolje
2 ss smør
Salt
Pepper
Kok potetene med skallet på i 10 minutter. Skrell og riv dem på et grovt rivjern.
Ha de revne potetene i en stor bolle og bland dem med løk ost og persille. Rør inn et vispet egg, og tilsett eventuelt fersk sopp eller bacon. Her er Rösti-massen tilsatt ferske kantareller:
Bland massen godt, og lag kaker av dem.
Ha olje og smør i en stekepanne og stek Rösti-kakene på sterk varme i ca 1 minutt, senk deretter varmen og stek i 5 minutter. Snu dem og stek på andre siden i ca 5 minutter.
Stikkord:
bladpersille, Egg, fersk sopp, løk, Olivenolje, ost, Pepper, poteter, salt, Smør, stekt bacon
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar