Rösti-poteter

Rösti – til stek med saus, eller bare Rösti – mulighetene er mange.

Har du nettopp satt potetene på kok og synes at dette blir for kjedelig? Fortvil ikke – etter 10 minutters koketid er de perfekte for å lage Rösti! Da gjør du slik:

Ingredienser:

900 g poteter, kokes i 10 minutter med skallet på
1 liten løk, finhakket eller most
2 ss bladpersille, hakket
100 g ost, revet
1 egg, vispet
Valgfritt: Fersk rengjort sopp eller stekt bacon
Olivenolje
2 ss smør
Salt
Pepper

Kok potetene med skallet på i 10 minutter. Skrell og riv dem på et grovt rivjern.
Ha de revne potetene i en stor bolle og bland dem med løk ost og persille. Rør inn et vispet egg, og tilsett eventuelt fersk sopp eller bacon. Her er Rösti-massen tilsatt ferske kantareller:

Bland massen godt, og lag kaker av dem.

Ha olje og smør i en stekepanne og stek Rösti-kakene på sterk varme i ca 1 minutt, senk deretter varmen og stek i 5 minutter. Snu dem og stek på andre siden i ca 5 minutter.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar