Redd urtene før frosten kommer

Det du ikke har brukt opp fra urtekassene og bed i løpet av sommeren, kan tas inn og tørkes. På den måten har du sommerens urter hele året. Over: Tørket oregano fra Sicilia, som ser helt annerledes ut enn den jeg har dyrket. Ingen søndagsfrokost her i huset uten oregano på egget…….mmmmm!

Det er ganske enkelt å tørke urter.; Fjern bladene fra stilken og legg dem på et tørt underlag, kjøkkenpapir eller lignende. Spre det litt ut slik at luft kommer til. Eventuelt kan du legge yrtene inn i stekovnen på veldig lav varme (30 gr.) med døra åpen slik at fuktigheten går ut.

Merian (Origanum majorana) – Er i slekt med oregano, og smak og anvendelse er ganske lik; Til supper, farser og pizza:

 

Rosmarin, krydder og medisinplante som etter sigende skal gi evig ungdom. I tillegg beskytte troskap og kjærlighet. Så vet du det! Rosmarin benyttes tradisjonelt til lam, er dessuten utrolig smaksfremmer till svinekjøtt, vilt og fete fiskeslag. Fint å piffe opp sauser med et par blader rosmarin:

 

Salvie, en gammel medisin og kydderplanket. Salvie – salvere – kurere. Er kjempegodt til svinekjøtt og lam. Passer dessuten fortreffelig til kalvekjøtt, kalveschnitzel med spekeskinke og salvie, Saltimbocca Romana:

Basilikum, har en anvendelig bruk, og finnes i mange varianter. En urteplante som gjør godt for fordøyelsen, bl.a.
Når det gjelder basilikum og tomat så går dette som hånd i hanske; Tomatsauser med basilikum til pasta, kjøtt, tomat-baserte salater, og f.eks tomat, mozzarella, og fersk basilikum:

Basilikum er en ettårig plante, så redd det du kan, enten ved å tørke den eller lage pesto. Jeg synes tørket basilikum har lite smak og foretrekker å lage pesto av den, da beholdes ferskheten og mer av smaken:


Legg det over på glass, hell olje akkurat over pestoen, så holder den seg lenge i kjøleskapet.


Stikkord:
, , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar